Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski Manifest 2018 – zabava za celu porodicu
Beogradski Manifest 2018
Beogradski Manifest 2018

Beogradski Manifest 2018 – zabava za celu porodicu

Od 25. do 27. maja na Kalemegdanu će biti održan Beogradski Manifest 2018 – najveći regionalni porodični festival manifestacija i destinacija.

Ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, zabava za decu, filmske projekcije, koncerti, plesovi, edukacija, performansi, promocije, pivske, vinske i gastronomske degustacije su programski sadržaji festivala koji su usklađeni tako da posetiocima omoguće da svoja interesovanja prate šetajući kroz deset festivalskih zona, kao i da uživaju u programima na pet bina i tako na najbolji način provedu dan sa porodicom i prijateljima.

Od prvog izdanja cilj ovog jedinstvenog festivala je da posetioci, na početku letnje turističke sezone, mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija koje mogu da posete za vreme svog godišnjeg odmora.Za dž

Predstavnici više od 60 opština iz Srbije će na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo, a lepote svoje zemlje predstaviće i gosti iz regiona: Crna Gora, Slovenija, kao i Republika Srpska, koja je ove godine partner festivala, te će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Beogradski Manifest 2018: šarenije, veselije…

Svake godine dečja zona je najšarenija i najveselija, a ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja i dečjih programa, biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.

Naime, kampanja „Manifestuj se – Svaka limenka se računa“ će biti održana već od 11. do 21. maja ispred Ušće SC, gde će se prikupljati limenke za reciklažu, a akcija će biti nastavljena i na festivalu.

Prateći aktuelne trendove festival se svake godine obogaćuje i novim sadržajima, tako da će ove godine po prvi put biti organizovani Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji.

Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva i vina biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama cover bendova.

Posebnu čar festivalu Beogradski Manifest 2018 daće veliki šareni leteći baloni i izložba velikih skulptura od slame koje će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti. (danubeogradu.rs)

Beogradski Manifest 2018

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.