Naslovna » Izlasci » Akcije » Dan MUP-a i Dan policije 2018
Dan MUP-a i Dan policije - defile (foto: MUP)
Dan MUP-a i Dan policije - defile (foto: MUP)

Dan MUP-a i Dan policije 2018

Dan MUP-a i Dan policije biće obeleženi u nedelju, 27. maja od 12.00, ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije (Trg Nikole Pašića 13).

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u 9.30 u Knez Mihailovoj ulici biće održan tradicionalni svečani defile čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pionirskom parku od 10.00 na taktičko-tehničkom zboru prikazaće svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima koji će moći da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i da se upoznaju sa radom policije.

Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije završava se u 20.30 koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača na Kalemegdanskoj promenadi.

Izmene u saobraćaju

U sklopu priprema za obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dana policije, koje je zakazano u nedelju, 27. maja, pripadnici MUP-a će izvesti pripreme u četvrtak i petak, 24. i 25. maja.

Zbog toga će Bulevar Nikole Tesle, od raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina do Ulice trešnjinog cveta, i Ulica ušće (krug oko parka „Ušće“) biti zatvoreni za saobraćaj 24. i 25. maja, od 15.00 do 23.00.

Saobraćaj će biti preusmeren na Bulevar Mihajla Pupina, a parking kod TC „Ušće“ radiće u redovnom režimu.

Zbog održavanja ove manifestacije, pojedine gradske ulice biće zatvorene za saobraćaj u subotu, 26. maja, od 17.00 do ponoći i u nedelju, 27. maja, od 8.00 do 15.00.

Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama zone okupljanja: Trg Nikole Pašića, na delu od Terazija do Kneza Miloša, Dečanska, na delu od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, na delu od Kneza Miloša do Beogradske (u oba smera) i od Ruzveltove do Beogradske (samo desna kolovozna traka), Beogradska, na delu od Ilije Garašanina do Bulevara kralja Aleksandra, Kneza Miloša, na delu od Takovske do Nemanjine (u oba smera), Takovska, na delu od Ulice 27. marta do Kneza Miloša (u oba smera) i Kralja Milana, na delu od Terazija do Trga Slavija (u oba smera). (danubeogradu.rs)