Naslovna » Izlasci » Akcije » Deveta Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji
Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji
Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji

Deveta Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji

Deveta Čukarička ferijalna roštiljijada biće održana u subotu, 19. maja od 10.00 do 19.30 na piknik terenu, na Adi Ciganliji.

Tradicionalnu manifestaciju Ferijalnog saveza Čukarica, pod pokroviteljstvom Opštine Čukarica i Turističko-sportske organizacije Čukarice, otvoriće predsednik opštine Srđan Kolarić.

Pod sloganom „Ćumurom sa humorom„, ovogodišnje takmičenje u pravljenju roštilja okupiće 120 takmičarskih ekipa, a za izbor najukusnijeg roštilja i najbolje dekoracije nadležni su predstavnici Asocijacije kuvara Srbije, profesionalni kuvari iz restorana, kao i profesori iz Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole.Za dž

Za pobednike u roštiljanju su obezbeđeni pehari, plakete, diplome, kao i druge vredne nagrade.

Čukarička ferijalna roštiljijada + festivali, akcije…

Tokom celodnevne turističke, gastronomske i porodične manifestacije biće održan takmičarski Festival folklora kao i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj…), za šta su zaduženi studenti Fakulteta za fizičku kulturu i sport.

Cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer se tradicionalno na dan Čukaričke ferijalne roštiljijade organizuje i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarica.

Suorganizator manifestacije je JP „Ada Ciganlija“, a podržali su je i Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za kulturu, kao i Turistička organizacija Beograda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.