Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Pozorišna dugodnevica 2018
Pozorišna dugodnevica 2018
Pozorišna dugodnevica 2018

Festival Pozorišna dugodnevica 2018

U četvrtak, 21. juna, u novobeogradskom Teatru na Savi biće održan jednodnevni festival za decu Pozorišna dugodnevica 2018.

U okviru glavnog programa festivala biće odigrano pet besplatnih predstava za decu, dok će prateći program podrazumevati lutkarske radionice, dramske radionice, radionice za pravljenje scenografije, maskenbal, animacije.

Tog dana, deliće se besplatne ulaznice za 12. Reviju pozorišnih predstava za decu na Teatru na Savi.

Pozorišna dugodnevica 2018 – ciljevi

Prvog dana leta, tokom kog će biti održan festival Pozorišna dugodnevica 2018, cilj organizatora je afirmacija pozorišnog stvaralaštva za decu kao i razvoj kulturnih navika kod dece.

Doprinos razvoju dečije pozorišne publike i afirmacija pozorišta kao važnog kulturnog mesta za edukaciju i vaspitanje najmlađih takođe su ciljevi ove manifestacije.

Festival organizuje udruženje građana Hajde obraduj dan uz podršku grada Beograda – Sekretarijata za kulturu.

Konkurs za učestvovanje na festivalu

U toku je konkurs za učesnike. Na festivalu Pozorišna dugodnevica 2018 mogu da učestvuju profesionalna pozorišta i trupe sa predstavom koja broji do pet glumaca.

Rezultati selekcije biće objavljeni na sajtu www.hajdeobradujdan.org najkasnije do 5. juna 2018.

Na konkurs je potrebno dostaviti: popunjen prijavni obrazac, snimak predstave, pet fotografija predstave, kratak sadržaj predstave, imena autora, izvođača i drugih saradnika i učesnika u predstavi, kratak tekst o pozorištu i logo pozorišta.

Prijavna dokumentacija se može dostaviti elektronski na adresu hajdeobradujdan@gmail.com ili poštom na adresu Ruzveltova 4, 11 000 Beograd.

Program festivala objavićemo posle završenog konkursa. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.