Naslovna » Izlasci » Akcije » Gradske pijace: Love Your Local Market 2018
Gradske pijace: Love Your Local Market 2018
Gradske pijace: Love Your Local Market 2018

Gradske pijace: Love Your Local Market 2018

Od 17. do 31. maja JKP „Gradske pijace“ učestvovaće u međunarodnoj kampanji „Love Your Local Market 2018“ koja se ove godine obeležava pod sloganom „Close to your heart“.

JKP „Gradske pijace“ je članica Svetskog udruženja veletržnica (World Union of Wholesale Markets, WUWM).

Tim povodom, Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace“, zajedno sa predstavnicima pijaca iz još 17 zemalja, potpisao je Memorandum o razumevanju za pokretanje ovogodišnje #LYLM2018 kampanje i uvrstio beogradske pijace među 4.000 pijaca širom sveta koje su deo ovog značajnog pokreta.

Ovaj pokret zalaže se za očuvanje tradicije i kulture, negovanja odnosa poverenja između proizvođača i kupaca, za značaj zdrave i bezbedne hrane koja se prodaje na tržištu, kao i za promovisanje pijaca kao važnog turističkog simbola svakog grada.

Beogradski noćni market na Studentskom trgu

U okviru ovogodišnje kampanje u Beogradu, 25. maja, na mestu gde se nalazila prva pijaca u gradu, u narodu poznatija kao Velika pijaca, a danas Studenski trg, biće organizovan popularni muzičko-gastronomski festival Beogradski noćni market.

Ova atraktivna manifestacija prepoznatljiva po dobroj muzici, atmosferi, druženju i mogućnosti da posetioci kupe različite proizvode dugogodišnjih poljoprivrednih proizvođača „šampiona pijaca“, dizajnera, umetnika, biće još jedna prilika za dobru zabavu i provod, najavljuju iz „Gradskih pijaca“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.