Naslovna » Izlasci » Pozorište » Koncert-predstava „Šopen i Žorž Sand“
Koncert-predstava "Šopen i Žorž Sand"
Koncert-predstava "Šopen i Žorž Sand"

Koncert-predstava „Šopen i Žorž Sand“

U subotu, 2. juna od 20.00, u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) biće održana koncert-predstava „Šopen i Žorž Sand„.

Posle velikog uspeha koncerata-predstava o životu i stvaralaštvu Čajkovskog i Mocarta, ciklus „Portreti kompozitora“ ponovo je u Konaku kneginje Ljubice.

U okviru treće sezone „Muzičkih svodova Beograda“, saradnjom Muzeja grada Beograda i Kulturnog elementa biće realizovana koncert-predstava „Šopen i Žorž Sand“.Za dž

Mladi par koji tek što je započeo svoju vezu, išao je ka Barseloni gde ih je čekao brod za Majorku. Bila je to 1838. godina, a Frederik Šopen i Žorž Sand odlučili su da zimu provedu na Majorci, na toplom mediteranskom vazduhu, daleko od očiju javnosti, muža Žorž Sand i ljubopitljivih poznanika.

U periodu od devet godina, koliko je trajala njihova veza, nastajala su neka od najznačajnijih Šopenovih dela i razvila se veza koja i danas privlači veliku pažnju.

Klavir će svirati Vuk Božilović, a uloge tumače Nikola Štrbac i Tamara Radovanović. Predstavu je režirao Tadija Miletić.

Na programu su dela Šopena Nokturno op. 27 br. 1 i br. 2, Sonata br. 2-b-mol i Balada br. 1-g-mol i br. 4-f-mol

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.