Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (24. maj 2018)
Novi filmovi (24. maj 2018): Fantastična žena
Novi filmovi (24. maj 2018): Fantastična žena

Novi filmovi (24. maj 2018)

Fantastična žena„, „Doviđenja tamo gore„, „Ogledalo„, „Čarobni princ“ – to su novi filmovi u domaćim bioskopima od 24. maja 2018. godine.

Prošle nedelje predstavili smo film „Solo: Star Wars priča„.

Fantastična žena

https://youtu.be/RThFTI3x8XY

Oskarom nagrađen za najbolji strani film, „Fantastična žena“ reditelja Sebastiana Lelia je film o snažnoj, borbenoj ženi, koja se, posle gubitka voljene osobe, suprotstavlja svetu koji je osuđuje i diskrimiše, i pored svega, traži lepotu u svemu.

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica. Orlando ima svoju štampariju. Zajedno planiraju budućnost. Međutim, Orlando iznenada umre, i Marina ostaje potpuno sama, ali i pod pritiscima i optužbama Orlandove porodice, ali i policije koja počinje da istražuje njenu eventualnu umešanost u Orlandovu smrt.

Sa druge strane, Orlandova bivša žena joj zabranjuje da prisustvuje sahrani, dok je Orlandov sin izbacuje iz stana. Imajući u vidu da je Marina transrodna žena, za veći deo Orlandove porodice njen seksualni identitet je sramotan i nenormalan. Marina tada odlučuje da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko je ona zapravo – složena, snažna, iskrena i… fantastična žena.

Originalni naslov: Una Mujer Fantástica. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Država i godina proizvodnje: Čile / 2017. Žanr: drama. Uloge: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim. Reditelj: Sebastián Lelio.

Doviđenja tamo gore

Novi filmovi: Doviđenja tamo gore

Nekoliko dana pre potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, novembra 1918, Edvard Perikur spasava Albera Majara od sigurne smrti. Ova dva čoveka nemaju ništa zajedničko, osim rata.

Poručnik Pradel, naredivši besmislen napad uništava njihove živote, istovremeno im povezujući sudbine u nesreći. Na ruševinama pokolja i smrti Prvog svetskog rata, osuđeni na život, njih dvojica pokušaće da prežive.

Kako se u teška vremena ne biraju sredstva, Pradel svoju budućnost gradi na leševima žrtava rata, a Edvard i Alber pred očima ožalošćenih porodica stradalih heroja nacije izvešće istorijsku prevaru organizujući njihove komemoracije.

Originalni naslov: Au revoir là-haut. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte. Reditelj: Albert Dupontel.

Ogledalo

Novi filmovi: Ogledalo

Bračni par kupuje stari motel u pustinji u potrazi za novim početkom, pošto su izgubili ćerku u tragičnoj nesreći. No, ono što se isprva čini kao savršeni beg brzo se pretvara u uzbudljivu avanturu kroz tajanstveni svet kada Rej otkrije dvostruko ogledalo i slučajno svedoči ubistvu.

U uvrnutoj igri Rej se bori da sačuva sebe i svoju suprugu od jezive tajne povezane sa motelom i čudnim ljudima koji ga posećuju.

Originalni naslov: Looking Glass. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Države i godina proizvodnje: Kanada, SAD / 2018. Žanr: triler. Uloge: Nicolas Cage, Robin Tunney, Marc Blucas. Reditelj: Tim Hunter.

Čarobni princ

Novi filmovi: Čarobni princ

Svi znamo kako završavaju klasične bajke. Pepeljuga se udaje za princa na belom konju, Snežana takođe, a Uspavana Lepotica se udaje za… princa na belom konju. A kako završava nova animacija producenata „Šreka“ saznajte sami.

Kao beba, princ Šarmer je blagosloven neodoljivim šarmom zbog kog se na njega sve žene lepe kao magnet. Svaka žena koju upozna zaljubljuje se u njega. Pošto je veren s tri devojke, princ uz pomoć stranca odluči da krene u potragu za pravom ljubavi. Međutim, stranac „Leni“ krije veliku tajnu…

Originalni naslov: Charming. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Države i godina proizvodnje: Kanada, SAD / 2018. Žanr: animirani, porodični, komedija. Film je sinhronizovan na srpski. Reditelj: Ross Venokur.

(danubeogradu.rs)