Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Otkrijte veštačku inteligenciju na telefonu P20: korak po korak

Otkrijte veštačku inteligenciju na telefonu P20: korak po korak

Napredni algoritmi veštačke inteligencije su pravo otkrovenje u razvoju pametnih telefona. Imate priliku da se u šest koraka upoznate sa mogućnostima ove inovativne tehnologije, koja je primenjena u najnovijim modelima Huawei P20 i P20 Pro.

Korak broj 1: Automatsko biranje scene

Najnovija flegšip serija P20 omogućava svima da uslikaju fotografije profesionalnog kvaliteta. Primena tehnologije zasnovane na veštačkoj inteligenciji je definitivno ono po čemu su ovi pametni telefoni prepoznatljivi.

Portreti, cveće, dokumenta, čak i vodopad ili vatromet – ovo su samo neki od 19 različitih scena koje Huawei P20 i Huawei P20 Pro automatski prepoznaju.

Sa naprednom tehnologijom veštačke inteligencije telefon ne samo da zna u koji objekat je uperen, već i optimizuje podešavanja kamere za dobijanje najboljeg kvaliteta slika. Na taj način veštačka inteligencija omogućava korisniku da ne mora da bude upoznat sa optimalnim podešavanjima za svaku posebnu scenu.

Zanimljivo je da postoje dva odvojena modela za slike mačaka i pasa. Veštačka inteligencija koju je razvio Huawei je u stanju da klasifikuje čak 35 vrsta pasa. To znači da Huawei P20 Pro poseduje najnaprednijeg asistenta za fotografisanje ikada stvorenog.

Korak broj 2: Pomoć oko kompozicije slike

Uloga veštačke inteligencije se ne završava automatskim odabirom scena. Takođe, može da vam pomogne oko kompozicije slika! Kada slikate grupu ljudi, trebalo bi da ostavite malo slobodnog prostora blizu ivica okvira – ovo čini da slika izgleda mnogo bolje. Ali, čak i ako znate ovo pravilo, lako se zaboravlja.

Veštačka inteligencija ugrađena u kameru najnovijih Huawei telefona je u stanju da prepozna grupnu fotografiju, odnosno sliku sa barem petoro ljudi. Zatim se na ekranu pojavljuje poseban okvir koji pokazuje prostor u kojem bi trebalo da se nalaze subjekti slike. Uz pomoć veštačke inteligencije, ne samo da će oni svi biti na slici, već će i mesto gde je slika nastala biti vidljivo.

Korak broj 3: Stabilizacija video snimka

Ako ste ikada probali da napravite video snimak pomoću pametnog telefona, znate da uprkos visokoj rezoluciji, slika bude prilično nestabilna – naročito ako držite telefon u ruci dok snimate. Huawei P20 i P20 Pro su opremljeni naprednom video stabilizacijom zasnovanom na veštačkoj inteligenciji. Ona u potpunosti uklanja nepoželjna pomeranja i omogućava vam da snimite stabilan video snimak bez korišćenja stativa ili gimbala.

Korak broj 4: Slikanje u mraku

Vrhunska stabilizacija je takođe korisna za nastanak dobrih slika tokom noći. Telefoni Huawei P20 vam omogućavaju ekspoziciju u trajanju i do 4 sekunde dok držite telefon u ruci. Super svetla Summilux sočiva i veoma osetljivi i veliki senzori poboljšavaju kvalitet slike. Veštačka inteligencija u novj Huawei P20 seriji postavlja nove standarde za slikanje pri lošem osvetljenju.

Korak broj 5: Održavanje reda u foto galeriji

Kada imate najbolju kameru koristite je često. To stvara novi izazov – kako da organizujete veliki broj fotografija i kako da nađete onu koju želite. Još jednom, u pomoć nam priskače veštačka inteligencija u telefonu Huawei P20 Pro. Bez povezivanja na Cloud servis, ona razvrstava slike i automatski im dodeljuje specifične kategorije i tagove. Svime time upravlja veštačka inteligencija.

Korak broj 6: Performanse poboljšane veštačkom inteligencijom

Performanse telefona zavise od efikasnih komponenti i dobrog upravljanja resursima. Veštačka inteligencija analizira vaše navike i ponašanje i obezbeđuje najbolje moguće funkcionisanje telefona u svakom trenutku. Procesi koji korisniku u tom trenutku nisu potrebni se okončavaju, a privremeni fajlovi se redovno uklanjaju iz memorije. To doprinosi i dužem trajanju baterije.

Veštačka inteligencija garantuje da ćete uživati u korišćenju telefona Huawei P20 i Huawei P20 Pro, ne samo odmah nakon kupovine, već i mnogo meseci kasnije.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.