Naslovna » Izlasci » Sport » Praznično veslanje na Savskom jezeru
Veslačka takmičenja na Savskom jezeru (foto: VSS)
Veslačka takmičenja na Savskom jezeru (foto: VSS)

Praznično veslanje na Savskom jezeru

U sredu, 2. maja, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće održano Prvenstvo Srbije u malim čamcima i Prva regata Kupa Srbije – Otvoreno prvenstvo Beograda.

Prvenstvo Srbije u malim čamcima i Prva regata Kupa Srbije – Otvoreno prvenstvo Beograda, koji su bili planirani za prethodni vikend, zbog loših vremenskih uslova pomereni su za sredu tako da će oba biti u istom danu.

Na Prvenstvu Srbije u malim čamcima, koje će po planovima izbora seniorske i juniorske reprezentacije biti izborno takmičenje za Svetski kup u Beogradu od 1. do 3. juna i Evropsko prvenstvo za juniore u francuskom Gravelinu 26. i 27. maja, sve predstavnike imaće 12 klubova i to: Begej 1883, Galeb, Grafičar, Danubius 1885, Palić, Partizan, Sava, Smederevo, Srebrno jezero, Tamiš, Crvena zvezda i Čurug.

Za šampionat je prijavljeno 57 čamaca u skifu i dvojcu u dve uzrasne kategorije – seniori i juniori. Kvalifikacije u disciplinama skif za seniore, skif za juniore i skif za juniorke počinju u 9.30, a finala startuju u 11.30.

Prva regata Kupa Srbije na Savskom jezeru

Na Prvoj regati Kupa Srbije – Otvorenom prvenstvu Beograda za medalje će se boriti predstavnici Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Zreneksa, Palića, Limana, Partizana, Save, Smedereva, Srebrnog jezera, Tamiša, Crvene zvezde, Čuruga, gostujućeg kluba Jedrine iz Višegrada kao i Jovan Nikolić koji ima samostalnu prijavu.

Na „meniju“ će se naći skif, dubl skul, dvojac, četverac skul, četverac, četverac sa kormilarom i osmerac, a takmičenje će biti u svim uzrasnim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj.

Kvalifikacije u disciplinama u kojima je prijavljeno više od šest čamaca počinju u 9.55, dok finala startuju od 12.50. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.