Naslovna » Izlasci » Sport » Skokovi u vodu: Balkansko juniorsko prvenstvo 2018
Skokovi u vodu: Balkansko juniorsko prvenstvo 2018
Skokovi u vodu: Balkansko juniorsko prvenstvo 2018

Skokovi u vodu: Balkansko juniorsko prvenstvo 2018

U subotu i nedelju, 26. i 27. maja, biće održano Balkansko juniorsko prvenstvo 2018 u skokovima u vodu na Tašmajdanu.

Tašmajdan će ponovo biti mesto susreta najboljih juniora Balkana. Ovoga vikenda mnogim junošama iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije to će biti možda i poslednja prilika da ostvare norme koje će ih kvalifikovati za Evropsko juniorsko prvenstvo koje se u junu održava u Finskoj.

Neće biti veliki broj učesnika, ali će biti kvalitetno takmičenje iako učestvuju samo takmičari iz četiri države, pošto je turski savez u poslednji čas otkazao učešće.Za dž

Srpski skakači biće najbrojniji, ali nisu favoriti. Kad je u pitanju osvajanje titula prvaka Balkana, najviše nada polaže se u branioca titula u konkurenciji mlađih juniorki, Anju Miljević. Ona je ujedno i jedini potencijalni putnik iz Srbije na takmičenje najboljih juniora Starog kontineta.

Boje Srbije u konkurenciji starijih juniora braniće: Ivan Nikolić, Đorđe Miletić, Marija Jokić, Anđela Turudić, Katarina Ilić i Maša Petković.

Kod mlađih juniora to su: Nikola Paraušić, Nemanja Mirosavljević, Anja Miljević, Magdalena Ćurčić, kao i još kadetkinje Emilija Matijević i Tara Nikolić.

Takmičenja će biti održana u subotu i nedelju od 9.00 do 13.00 i 16.00 do 20.00.

Ulaz na Balkansko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu na Tašu je besplatan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.