Naslovna » Izlasci » Svesrpski dečji sabor od 23. do 27. maja
Svesrpski dečji sabor
Svesrpski dečji sabor

Svesrpski dečji sabor od 23. do 27. maja

Od 23. do 27. maja u Dečjem kulturnom centru Beograd biće održana prva manifestacija Svesrpski dečji sabor.

Ceo sistem manifestacije preuzet je od Radosti Evrope, ali će se Svesrpski dečji sabor odnositi samo na srpsku decu iz dijaspore.

Srpska deca iz inostranstva boraviće kod svojih vršnjaka iz Beograda, za koju će biti organizovan zanimljiv i bogat program.

Cilj je da se deci koja rastu u državama širom sveta omogući veza sa maticom, da se upoznaju sa svojom kulturom i da im se omogući usavršavanje srpskog jezika.

Ove godine u manifestaciju su uključena deca iz regiona, ali će u narednim godinama u Beograd dolaziti i deca iz Švajcarske, Nemačke, Francuske, Holandije…

Deca srpskog porekla, od 10 do 14 godina, iz Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Rumunije i Makedonije boraviće u porodicama učenika Osnovne škole „Starina Novak“ iz Beograda.

Program će početi obeležavanjem Dana Ćirila i Metodija u Takovskoj 8 (11.00), a onda će gosti autobusima obići i upoznati Beograd. Na kraju prvog dana gosti će prisustvovati svečanom prijemu u Hramu Svetog Save.

Drugog dana, na Kalemegdanu će biti organizovan program „Beograd kroz vekove“ (10.00), šetnja centrom grada, stručno vođenje kroz Dom Narodne skupštine i obilazak Muzeja automobila.

Deca će imati priliku da u završnom izletu posete i Tršić i upoznaju se sa baštinom i radom Vuka Stefanovića Karadžića. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.