Naslovna » Izlasci » Takmičenje budućih građevinaca, arhitekata i geodeta u Beogradu
29. Republičko takmičenje budućih građevinaca, arhitekata i geodeta u Beogradu
29. Republičko takmičenje budućih građevinaca, arhitekata i geodeta u Beogradu

Takmičenje budućih građevinaca, arhitekata i geodeta u Beogradu

Republičko takmičenje učenika škola koje obrazuju građevinske, arhitektonske i geodetske profile iz Srbije i regiona biće održano 11. i 12. maja 2018.

U prostorijama Građevinske tehničke škole „Branko Žeželj“ (Hajduk Stankova 2, Zvezdara) biće organizovano 29. republičko takmičenje. Prvo takmičenje je održano 1989. godine, a ovo je prvi put posle 20 godina da će domaćin biti Beograd.

Na takmičenju učestvuje ukupno 27 prijavljenih škola, 140 učenika takmičara i 100 nastavnika mentora, kao i 27 direktora škola, uključujući i učesnike iz regiona: dve škole iz Mađarske (Kapošvar i Segedin); škola iz Republike Srpske (Banja Luka), škole iz Hrvatske (Split, Zagreb i Karlovac) i škola iz Crne Gore (Podgorica).

Takmičarske discipline: Građevinske konstrukcije, Statika i otpornost materijala, Organizacija građenja, Primena računara u građevinarstvu, Matematika, Geodetska merenja, Praktični rad – keramičari, Praktični rad – moleri, Praktični rad – rukovaoci građevinskom mehanizacijom.

Pored učenika, njihovih mentora i direktora škola iz Srbije i regiona, očekuje se prisustvo predstavnika Ministarstva prosvete, Ministarstva građevine, Privredne komore, lokalne samouprave, sponzora i ostalih prijatelja Građevinske tehničke škole i građevinske struke.

Učenici koji pobede na takmičnju iz matematike imaju direktnu prohodnost na Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu. (danubeogradu.rs)

29. republičko takmičenje – satnica događaja

Petak, 11. maj (18.00)
Svečano otvaranje takmičenja; Zvezdara teatar, Milana Rakića 38

Subota, 12. maj (11.00)
Početak takmičenja; Građevinska tehnička škola „Branko Žeželj“, Hajduk Stankova 2

Subota, 12. maj (20.30)
Svečana dodela medalja i nagrada; Hotel „Srbija“, Ustanička 127c

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.