Naslovna » Izlasci » Tolkindan 2018 u Božidarcu
Tolkindan 2018
Tolkindan 2018

Tolkindan 2018 u Božidarcu

U subotu, 9. juna od 13.00, u Kulturnom centru Božidarac biće održan Tolkindan 2018, tradicionalni festival udruženja Valinor i Autostoperski vodič kroz fantastiku.

Ovogodišnja manifestacija tematski će uglavnom biti posvećena radu čuvenog engleskog pisca Dž. R. R. Tolkina, autora jedne od najpopularnijih književno-filmskih franšiza („Hobit“ i „Gospodar prstenova“) i utemeljitelja žanra moderne epske fantastike.

Osim tribina koje će se iz drugačijih uglova baviti Tolkinovim radom, biće organizovani i različiti sadržaji za sve uzraste (kreativne radionice, radionica „Malih kuvara“, edukativna igra „potraga za blagom“, plesni i muzički nastupi, airsoft, mačevanje…).

Tolkindan 2018: pisci, kosplej, druženje…

U okviru manifestacije Tolkindan 2018 biće predstavljeni neki od najaktuelnijih domaćih pisaca fantastike, dok se od programa za mlade izdvajaju kvizovi i čuveno Kosplej takmičenje.

Na Festivalu će biti dodeljene i nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji su pristigli na konkurse za decu i odrasle.

Takođe je planirano posebno druženje sa mališanima obolelim od cerebralne paralize, kako bi se skrenula pažnja njihovih vršnjaka na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Kao i svake godine, cilj organizatora je da se deci, ali i starijima, ponudi kvalitetan edukativno-zabavni celodnevni program, kojem će doprineti i brojni gosti.

Cena ulaznice je 200 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.