Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » UK „Parobrod“: Nastupiće češki gudački kvartet Epoque
Kvartet Epoque (foto: J. Prerovsky)
Kvartet Epoque (foto: J. Prerovsky)

UK „Parobrod“: Nastupiće češki gudački kvartet Epoque

Čuveni češki gudački kvartet Epoque održaće koncert u UK „Parobrod“ u subotu, 2. juna od 20.00. Ulaz na koncert je slobodan.

Praški gudački kvartet Epoque osnovan je početkom 1999 godine. Četvorica odličnih solista i kamernih muzičara sa značajnim iskustvom na sceni, doneli su ne samo svoje muzičke stavove, saradnju i jedinstvo sopstvenih umetničkih priroda, već i vanredan interes za muzičke žanrove, koji ne pripadaju samo klasičnoj muzici već i džezu, roku i fanku.Za dž

Iako kompozicije iz klasičnog gudačkog repertoara ostaju deo njihovih programa, veoma istančan pristup nekonvencionalnim aranžmanima donosi im nove mogućnosti u korišćenju gudačkih instrumenata i u isto vreme, omogućava im da prošire repertoar koji je jedinstven na češkoj i međunarodnoj sceni.

Članovi kvarteta su laureati nekoliko internacionalnih takmičenja, a ansambl je učestvovao i na drugim takmičenjima u Evropi, ali i širom sveta.

Kvartet Epoque redovno nastupa i u ciklusima Simfonijskog orkestra Češkog radija, nastupa na koncertima i festivalima kamerne muzike.

U džez muzici Kvartet je sarađivao sa umetnicima kao što su Mraz, Benny Beailey, Yoshiko Kishino, Trio Robert Balzar.

Kvartet Epoque

• David Pokorný (1985) – violina
• Vladimír Klánský (1977) – violina
• Vladimír Kroupa (1973) – viola
• Vít Petrášek (1978) – violončelo.

Koncert će biti održan u organizaciji Ambasade Češke Republike, UK „Parobrod“, ArtLinka i Srpske asocijacije festivala – SEFA. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.