Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Gudački kvartet Lumos u Gvarnerijusu 15. juna
Kvartet Lumos - spremni za nastup u Gvarnerijusu
Kvartet Lumos - spremni za nastup u Gvarnerijusu

Gudački kvartet Lumos u Gvarnerijusu 15. juna

Besplatan koncert mladih umetnika, članova gudačkog kvarteta Lumos, prilika je da publika pozdravi i podrži muzičke talente u sedmoj sezoni ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“. Nastup je zakazan za petak 15. jun, u 20 časova u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus

Gudački kvartet Lumos čine izuzetno talentovani studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu – mladi virtuozi na violinama Vojin Aleksić i Tamara Tanasković, violistkinja Jelena Antić i violončelistkinja Tamara Ranković.

Na proogramu su dela F. Mendelsona i S. Prokofjeva.Za dž

Podsećamo da se Centar lepih umetnosti Gvarnerijus nalazi na adresi Džordža Vašingtona 12.

Ciklus koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ započet je 2012. godine, sa ciljem da se najboljim studentima Fakulteta muzičke umetnosti omogući da, kroz solistički nastup, svoj talenat i izuzetan trud uložen u postizanje vrhunskih rezultata predstave javnosti, i da se skrene pažnja publike i medija na njihove uspehe. Na programu je svake godine desetak koncerata, sa završnim, koji se obično održava u poslednjoj nedelji decembra.

Ove, sedme sezone, koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a nastupaju mladi umetnici, studenti osnovnih, master i doktorskih studija, sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje. U junu su planirana još dva koncerta, posle kojih je predviđena letnja pauza, do sredine septembra.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.