Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Business Run 2018
Belgrade Business Run 2018
Belgrade Business Run 2018

Belgrade Business Run 2018

Najveći „tim bilding“ događaj u Srbiji, Belgrade Business Run 2018, biće održan u četvrtak, 14. juna od 20.00, na Sava promenadi.

U odnosu na prošlu godinu broj prijavljenih takmičara i kompanije je dupliran. Na stazi dužine 5 km takmičiće se oko 2300 zaposlenih iz 250 kompanija.

Direktor trke Veroljub Zmijanac, osnivač sajta Trčanje.rs i Beogradskog trkačkog kluba, podelio je sa nama svoje motive za organizovanje Belgrade Business Run i planove za dalje:

– Manje od 5% naših sugrađana dva ili više puta nedeljno bavi se nekim sportom. Mnogo je važno da se i kompanije uključe u rešavanje ovog problema, jer zaposleni na poslu provode trećinu svog života. Naš utisak je da su kompanije u Srbiji osvestile koliko je važno da aktivno podrže svoje zaposlene. Podatak da svake godine imamo tri puta više trkača na Belgrade Business Run-u, motiviše nas da sličnu trku napravimo u oktobru u Novom Sadu, te da nastavimo promociju društveno odgovornornog poslovanja u svim većim poslovnim centrima Srbije.

Staza je prilagođena svim takmičarima i cilj trke nije pobeda, već učestvovanje i dobar trkački duh.

Zato trkači na samom startu biraju ulaz u tri zone, a po svom očekivanom vremenu završetka trke: „brže od 30 minuta“, „sporije od 30 minuta“, kao i ulaz u zonu za sve koji bi da stazu prepešače. Kompetativni takmičari zauzeće pozicije u prvim redovima, dok će trkači koji budu lagano džogirali krenuti sa kraja kolone.

Tri glavne nagrade na Belgrade Business Run-u, dodeljuju se u kategoriji najbrži muški, ženski ili mešoviti tim, ali kako su na trci svi koji dođu već pobednici, nagrađuje se i „najveseliji tim“, „najsporiji tim“, ali i tim koji u četvrtak najviše pojede i popije.

Pošto takmičari završe trku počinje koncert Makao benda, zaduženog da napravi najveću trkačku žurku koja se desila na ovim prostorima.

Ulaz na koncert je besplatan i čak i oni koji ne trče, dobrodošli su da bodre takmičare i sjajno se provedu da otvorenom koncertu pored reke na Sava promenadi.

Belgrade Business Run 2018 – program

Četvrtak, 14. jun
17:00… Početak programa i otvaranje sajma
18:00… Otvaranje garderobe
20:00… Start trke
20:30… Večera i otvaranje šanka
20:45… Početak koncerta Makao benda
21:00… Tombola