Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Ekskluziva dve večeri zaredom
Beogradska filharmonija i Eiđi Oue (foto: Marko Đoković)
Beogradska filharmonija i Eiđi Oue (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija: Ekskluziva dve večeri zaredom

Sa čuvenim dirigentom Eiđijem Oueom, Beogradska filharmonija izvodi nesvakidašnji repertoar i to dve koncertne večeri zaredom, u četvrtak i petak (7. i 8. juna od 20.00).

U Kolarčevoj zadužbini publika će imati priliku da čuje „Rekvijem za gudače“ Torija Takemicua, „Zamrznut u vremenu“ Avnera Dormana i za kraj „Planete“ Gustava Holsta.

Ekscentrični Eiđi Oue, dirigent četrdeset godina burne karijere, nastupa širom sveta sa najpoznatijim orkestrima.

Nekadašnji Bernštajnov štićenik je pored vrhunskog umetničkog rada, takođe poznat po susretima sa superstarovima popularne kulture.

Već četiri sezone je gost Beogradske filharmonije, a ovoga puta sa orkestrom predstavlja neke od najznačajnijih svetskih kompozitora koji zalaze van uobičajenih muzičkih okvira.

Beogradska filharmonija sa gostima

Atraktivan repertoar otvara „Rekvijem za gudače“ Torija Takemicua, jednog od najuticajnijih japanskih kompozitora 20. veka.

Potom će domaća publika prvi put čuti „Zamrznut u vremenu“ Avnera Dormana, izraelskog kompozitora u kojoj je glavna zvezda neobičan solista na udaraljkama Simone Rubino.

Dvadesetpetogodišnji perkusionista je poznat ne samo po neverovatnoj virtuoznosti već i po plesnim koreografijama dok svira.

Kako zvuče Mars, Venera, Jupiter, Satrun, Uran i Neptun, čuće se u čuvenim Holstovim „Planetama“ u kojima se orkestru pridružuje Akademski hor Collegium Musicum.

Sto ulaznica za stajanje, za oba koncerta, biće u prodaji sat vremena uoči početka, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.