Naslovna » Izlasci » Festivali » Četvrti Festival kineske kulture
Festival kineske kulture
Festival kineske kulture

Četvrti Festival kineske kulture

U petak, 15. juna od 17.00, u Kući kralja Petra Prvog (Vase Pelagića 40), biće otvoren četvrti Festival kineske kulture.

Ove godine organizatori žele da prikažu Savremenu modernu Kinu, inspirisani komentarom prijatelja koji je posle svoje prve posete Kini rekao „Evropa i Amerika žive u 21. veku, Kina je u 23. veku, a ja sam tamo imao kratak boravak u filmu naučne fantastike“.Za dž

Posetioci će imati priliku da svakodnevno posete izložbu „Novi put svile“ koja prikazuje sve aspekte napretka i razvoja Kine, propraćenu Maratonom savremene kineske kinematografije i predavanjima.

Iako je dostigla nezamislive razmere modernizacije i razvoja, Kina danas, bez presedana kultiviše svoju tradiciju u svim aspektima svakodnevnog života o čemu će posetioci moći da svedoče kroz izložbenu postavku „Kinesko slikanje pejzaža, cveća i ptica“, predavanje o kineskoj tradicionalnoj medicini i dečju radionicu koja će prikazati 2000 godina staru metodu računanja na abakusu koja postaje popularna i u našoj zemlji i istu će prikazati naša dečica.

Pažnja je ove godine posvećena specijalnoj administrativnoj regiji Makao da bi se dodatno približio Beograđanima diverzitet kineske kulture. Jedna od zanimljivosti ove regije jeste da je gastronomija Makao pod zaštitom UNESCO-a.

Ulaz na sve programe do 20. juna je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.