Naslovna » Izlasci » Sport » Drugi Bulevar šaha na Savskom vencu
Drugi Bulevar šaha na Savskom vencu

Drugi Bulevar šaha na Savskom vencu

U nedelju, 3. juna od 11.00, u Hajd parku (Bulevar vojvode Putnika bb) počinje Bulevar šaha na Savskom vencu u sklopu manifestacije „Simultanka na otvorenom“.

Popularni Bulevar šaha drugu godinu zaredom organizuje Opština Savski venac u saradnji sa Šahovskim savezom Beograda.

Ono što je novina, Bulevar šaha će ove godine obići gotovo svaki park na Savskom vencu, jer će se manifestacija svakog narednog vikenda održavati na drugoj lokaciji.

Manifestacija je otvorena za sve ljubitelje ove drevne igre bez obzira na starosnu dob, a za sve učesnike biće obezbeđena šahovska oprema. Programom su predviđeni turniri i simultanke, kao i slobodno igranje šaha.

Zainteresovani za takmičarski deo mogu se prijaviti na broj telefona 011/2061-800, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30.

Za najuspešnije i učesnike sa najbrojnijim učešćem na takmičenjima biće obezbeđene i prigodne nagrade.

Simultanka na otvorenom

Šahovski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, i ove godine organizuje atraktivnu šahovsku predstavu pod nazivom „Simultanka na otvorenom“.

Ova veoma značajna kulturna, turistička i sportska manifestacija, koja se tradicionalno izvodi od 1990. godine, svrstana je u red manifestacija od posebnog interesa za grad.

Popularno nazvana „Simultanka na 1000 tabli“, održaće se na Kalemegdanu, na Trgu Nikole Pašića, u Tašmajdanskom parku kao i što smo gore najavili – u Hajd parku 3. juna od 11.00.

Ljubitelji šaha, od predškolaca do penzionera, imaće priliku da odmere snage sa velemajstorima, internacionalnim majstorima i drugim istaknutim šahistima i javnim ličnostima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.