Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Dev9t od 15. do 23. juna
Festival Dev9t - svi mogu da učestvuju
Festival Dev9t - svi mogu da učestvuju

Festival Dev9t od 15. do 23. juna

Za četvrto izdanje festivala Dev9t predviđeno je devet dana stvaranja u Ciglani (Klub ljubitelja teške industrije), od petka 15. juna do subote 23. juna.

Jedinstven interaktivni  koncept festivala pod sloganom „stvaraj dalje“ sadrži kreativne aktivnosti u devet oblasti umetnosti – slikarstvu, vajarstvu, književnosti, arhitekturi, fotografiji, filmu, plesu, muzici i stripu, u čak 19 zona Ciglane.

Ovogodišnje okupljanje kreativaca ima za temu „ogledalo“, i nekoliko novina u odnosu na prethodne manifestacije.

Prva novost je Art ulica pod imenom ARTerija, na kojoj će se, na štandovima u kućicama, prodavati umetnički predmeti. Sledeća su skulpture veće od 2m i interaktivne instalacije…

“DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. DEV9T želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Ove godine, upotrebite OGLEDALO, usudite se da krenete u istraživanje kreativnih dubina svog bića i dođite na DEV9T da pokažete svoje otkriće! Na DEV9T su svi dobrodošli!”  – izjavili su predstavnici festivala DEV9T.

Posetioci će biti u prilici da i sami stvaraju na festivalu, kroz asistenciju umetnicima i kroz interaktivne radionice, a koncerti i žurke su, takođe, atraktivan sastavni deo manifestacije.

Stara Ciglana se nalazi na adresi Slanački put 26.

Dnevna ulaznica je 500 dinara, za sve one koji nemaju novca za regularnu cenu – 300 dinara, a devetonevni komplet košta 2000 dinara, uz poziv donatorima da ga plate 5000 dinara.

Program

(danubeogradu.rs)