Naslovna » Izlasci » Akcije » Leto na Kosančiću – 30. jun 2018.
Leto na Kosančiću (foto: Jelena Stanković)
Leto na Kosančiću (foto: Jelena Stanković)

Leto na Kosančiću – 30. jun 2018.

U subotu, 30. juna od 18.00, biće održano još jedno izdanje kulturno-zabavnog programa Turističke organizacije Beograda – Leto na Kosančiću.

U okviru programa Leto na Kosančiću biće organizovana besplatna turistička tura obilaska Kosančićevog venca, jednog od najstarijih delova Beograda.

Posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, spomenike kulture i druga mesta od značaja za našu istoriju i kulturu koja se nalaze na prostoru ove istorijske ambijentalne celine: Konak knjeginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, kuću Mike Alasa, kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge.Za dž

Biće priče i o mestu gde je sniman čuveni film „Maratonci trče počasni krug“ koji je obeležio domaću kinematografiju.

Polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac. Prijave na mail jstankovic@tob.rs.

Od 19.00 sledi muzički program u izvođenju dua Mushkalica koji čine Zoran Antić i Nenad Ljubenović na gitari i harmonici.

Ovog leta Turistička organizacija Beograda će se pobrinuti da se Kosančićev venac istakne kao autentično gradsko jezgro, koje sadrži sve potrebne elemente da postane jedna od najatraktivnijih ambijentalnih celina u Beogradu.

Tokom jula i avgusta meseca na Kosančićevom vencu će se održavati kvalitetni sadržaji, od „dizajn marketa“ preko tematskih muzičkih večeri, koncerata mladih talenata, do izložbi i drugih kulturno/umetničko/zabavnih programa. (danubeogradu.rs)