Naslovna » Izlasci » Leto u Rakovici: Besplatni sadržaji za decu, dame i penzionere
Leto u Rakovici: Besplatni sadržaji za decu, dame i penzionere
Leto u Rakovici: Besplatni sadržaji za decu, dame i penzionere

Leto u Rakovici: Besplatni sadržaji za decu, dame i penzionere

Leto u Rakovici biće i zabavno i obrazovno jer Opština Rakovica u saradnji sa raznim klubovima i društvima organizuje besplatne programe za decu, penzionere i dame.

Leto u Rakovici za decu

Danas, 25. jula, počinje prijavljivanje za besplatne škole sportova i kreativne radionice u opštini Rakovica tokom letnjeg raspusta.

Gradska opština Rakovica tokom jula i avgusta organizuje veliki broj besplatnih sadržaja za decu ove opštine, kao što su škole plivanja, tenisa, sporta, rukometa, fudbala, karatea, džudoa, tekvondoa, šaha, rekreativnog boksa i kik boksa, streljaštva, kreativne radionice pevanja, slikanja, kao i rekreativni folklor i fit-kamp.

Zainteresovani mogu da prijave decu na e-mail programirakovica@gmail.com ili pozivom na broj 011/7850-154. Prijava traje do popune mesta, saopšteno je iz ove gradske opštine.

Iz opštine Rakovica napominju da maloletnu decu za besplatan sadržaj mogu prijaviti samo njihovi roditelji, za koje je potrebno da imaju mesto prebivališta na teritoriji Rakovice.

Besplatna karate škola – Organizuje se u saradnji sa Karate klubom Rakovica Kanon. Škola će trajati tokom jula i avgusta i namenjena je deci predškolskog i školskog uzrasta.

 Fit-kamp – Organizuje se u saradnji sa Karate klubom Kanon Rakovica. Namenjen je deci od petog do osmog razreda osnovnih škola i svim srednjoškolcima.

 Škola plivanja – Organizuje se u saradnji sa Dečjim sportski klubom Panta rei. Škola je namenjena deci od sedam do 14 godina, a treninzi će se održavati u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Rakovici. Besplatna škola plivanja održava se u sledećim terminima: prva grupa od 2. do 23. jula; druga grupa od 25. jula do 15. avgusta.

 Škola tenisa – Organizuje se u saradnji sa DSK Panta rei. Škola tenisa namenjena je deci od sedam do 15 godina i održaće se tokom jula. Treninzi se održavaju subotom i nedeljom od 10.00 do 11.00.

 Škola sporta – Organizuje se u saradnji sa DSK Panta rei. Škola sporta namenjena je deci od pet do 15 godina i trajaće tokom jula. Treninzi se održavaju subotom i nedeljom od 10.00 do 11.00.

 Letnja škola džudoa – Organizuje se u saradnji sa Džudo klubom Rakovica. Treninzi se tokom jula i avgusta održavaju u Sportskoj sali Džudo kluba Rakovica (Dr Milivoja Petrovića 8a). Besplatna škola džudoa namenjena je osnovcima.

 Škola streljaštva – Organizuje se u saradnji sa Klubom streljačkih sportova Policajac i namenjena je deci uzrasta od 11 do 16 godina. U ovom trofejnom klubu treniraju asovi ovog sporta, poput legende Damira Mikeca.

 Škola tenisa za osnovce – Organizuje se u saradnji sa teniskom sekcijom Atletskog kluba „21. maj“. Besplatna škola namenjena je za decu od prvog do četvrtog razreda.

 Škola rukometa – Organizuje se u saradnji sa Rukometnim klubom Rakovica. Besplatna škola rukometa namenjena je deci od prvog do šestog razreda osnovne škole.

 Škola fudbala – Organizuje se u saradnji sa Fudbalskim klubom Rakovica. Škola fudbala trajaće tokom avgusta, a treninzi će se održavati na stadionu FK Rakovica u Viševačkoj ulici.

 Škola pevanja – Organizuje se u saradnji sa Pevačkim društvom Prelo i namenjena je deci školskog uzrasta. Časovi se održavaju u CKO Rakovica (Miška Kranjca 7). Besplatna škola pevanja trajaće od početka jula do sredine avgusta.

• Škola slikanja – Namenjena je deci školskog uzrasta. Škola će se održavati u CKO Rakovica (Miška Kranjca 7) i trajaće od početka jula do sredine avgusta.

 Škole rekreativnog folklora – Organizuje se u saradnji sa KUD „Dimitrije Koturović“. Namenjena je deci školskog uzrasta i trajaće od početka jula do sredine avgusta.

Leto u Rakovici za dame

Gradska opština Rakovica tokom jula i avgusta organizuje veliki broj besplatnih sadržaja namenjenih damama starijim od 30 godina.

Pokrenute su besplatne škole fitnesa, tae boa, rekreativnog folklora, pevanja, slikanja, tekvondoa, karatea, rekreativnog boksa i kik boksa, kursevi izrade nakita i samoodbrane, korišćenje teretane Sportskog centra Rakovica, kao fit kamp.

Prijavljivanje za besplatne sadržaje počinje 25. juna i trajaće do popune mesta.

Prijave se podnose na e-mail programirakovica@gmail.com ili pozivom na broj telefona 011/7850-154, gde je potrebno da se ostave osnovni podaci (ime, prezime, adresu) i kontakt telefon.

 Škola samoodbrane – Organizuje se u saradnji sa Karate klubom Rakovica Kanon.

 Letnja škola samoodbrane – Organizuje se u saradnji sa Džudo klubom Rakovica. Treninzi se održavaju u sportskoj sali Džudo kluba Rakovica u Dr Milivoja Petrovića.

 Rekreacija i karate – Organizuje se u saradanji sa Karate klubom Jedinstvo. Treninzi će se tokom jula i avgusta svakog videnda održavati na trim-stazi u Košutnjaku.

 Fit-kamp – Organizuje se u saradnji sa Karate klubom Rakovica Kanon. Ovaj specifičan trening trajaće tokom jula i avgusta u sali kluba u Tuzlanskoj 19v.

 Fitnes za dame – Organizuje se u saradnji sa Fitnes studijom Feel Life. Treninzi se održavaju u sali studija „Feel Life“ (ul. Matije Gupca 20).

 Rekreativni boks i kik boks – Organizuje se u saradnji sa Sportskim centrom „Lukić“. Treninzi se održavaju u sali ovog sportskog centra u Ulici Vidikovački venac 82a.

 Tekvondo – Organizuje se u saradnji sa Sportskim centrom „Lukić“. Treninzi se održavaju u sali ovog sportskog centra u Ulici Vidikovački venac 82a.

 Tae bo – Organizuje se u saradnji sa Sportskim centrom „Lukić“. Treninzi se održavaju u sali ovog sportskog centra u Ulici Vidikovački venac 82a.

 Škola pevanja – Organizuje se u saradnji sa Pevačkim društvom „Prelo“. Časovi se održavaju u CKO Rakovica (Miška Kranjca 7). Besplatna škola pevanja trajaće od početka jula do sredine avgusta.

 Kurs izrade nakita – Organizuje se u saradnji sa Školom za dizajn i izradu nakita Tamare Zečević.

 Škola slikanja – Časove drži eminentni likovni pedagog u CKO Rakovica (Miška Kranjca 7).

 Rekreativni folklor – Organizuje se u saradnji sa KUD „Dimitrije Koturović“.

Leto u Rakovici za penzionere

Gradska opština Rakovica tokom jula i avgusta organizuje veliki broj besplatnih sadržaja namenjenih starijim sugrađanima.

Obezbeđene su besplatne škole šaha, pevanja, slikanja i rekreativnog folklora kao i kurs računara.

Prijavljivanje za besplatne sadržaje počeće od 25. juna i trajaće do popune mesta.

Prijave se podnose na e-mail programirakovica@gmail.com, ili pozivom na broj telefona 011/7850-154, gde je potrebno da se ostave osnovni podaci (ime, prezime, adresa) i kontakt telefon.

• Škola pevanja – Organizuje se u saradnji sa Pevačkim društvom „Prelo“ i namenjena je damama. Časovi se održavaju u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica (Miška Kranjca 7). Besplatna škola pevanja trajaće od početka jula do sredine avgusta.

 Škola slikanja – Časove drži eminentni likovni pedagog u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

 Rekreativni folklor – Organizuje se u saradnji sa Kulturno-umetničkim društvom „Dimitrije Koturović“.

 Škola šaha – Organizuje se u saradnji sa Šahovskim klubom Vidikovac.

 Škola kompjutera – Škola računara za starije sugrađane biće pokrenuta u semptembru (ili ranije ako se za to stvore uslovi), a prijave počinju od 25. juna. Broj mesta je ograničen.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.