Naslovna » Izlasci » Pozorište » Plesna predstava „Erindol“: Dašak irske kulture u Beogradu
Erin's Fiddle: Erindol
Erin's Fiddle: Erindol

Plesna predstava „Erindol“: Dašak irske kulture u Beogradu

Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle ponovo će pred beogradskom publikom izvesti plesnu predstavu „Erindol – irski ples pod vilinskom senkom“.

U CZK „Vlada Divljan“ ova trupa ljubitelja irskog stepa, 23. juna od 20.00, energičnim plesom i glumom dočaraće keltsku kulturu, mitologiju i običaje.

Kroz jednočasovni program i 17 koreografija plesači će pokazati svoje umeće u irskim cipelicama i baletankama.

Radnja plesne predstave se odvija u kraljevstvu zvanom Erindol gde se priprema slavlje najvećeg keltskog praznika Beltaine-a – kraj zime i početak leta.

To je takođe period kada se bude mitska stvorenja kao što su vile, koje odvode kraljevu kći Beatrisu u mističnu šumu. Tada baštovan Florijan zaljubljen u Beatrisu kreće u potragu za princezom, ali nailazi na brojne prepreke.

„Erindol“ je projekat koji su osmislili i sprovode u delo sami treneri, plesači i saradnici trupe Erin’s Fiddle: od koreografija, scenografije, kostima, pa do horskih kompozicija.

Još 2006. godine zaljubljenici u irsku kulturu, a pogotovu ples, osnovali su trupu Erin’s Fiddle, čiji plesači već skoro 12 godina priređuju koncerte, nastupe i plesne predstave širom Srbije.

Karte za plesnu predstavu „Erindol“ mogu se nabaviti na svim blagajnama Eventima po ceni od 300 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.