Naslovna » BG servis » Sredstva za suzbijanje komaraca i krpelja – bezbedna
Suzbijanje komaraca i krpelja

Sredstva za suzbijanje komaraca i krpelja – bezbedna

Sredstva za suzbijanje komaraca i krpelja bezbedna su za ljude i životinje, saopšteno je u Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju.

U saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Zavod sprovodi tretmane za suzbijanje komaraca i krpelja na teritoriji grada Beograda.

Sredstva koja se koriste registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i bezbedna su za ljude i životinje.

Akcije se sprovode od ranog proleća do jeseni, u vreme kada je najveća aktivnost krpelja i komaraca.

Pošto su krpelji prenosioci uzročnika lajmske bolesti, a komarci prenosioci uzročnika groznice Zapadnog Nila, od velikog je značaja kontrola njihove populacije jer se na taj način stanovništvo štiti od zaraznih bolesti.

Zbog toga Zavod za biocide i medicinsku ekologiju apeluje na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, a pčelare da prate obaveštenja koja se šalju u javnost i da preduzimaju potrebne mere kako bi zaštitili pčele.

Poseban apel upućen je pčelarima koji su postavili košnice na javnim zelenim površinama, u parkovima i spomen-parkovima da obezbede nesmetan rad ekipama ovog zavoda.

Informacije o planiranim aktivnostima Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju mogu da se pronađu na sajtu www.biocidi.org.rs ili na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs).

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.