Naslovna » BG servis » Sremska ulica: Uskoro počinje sređivanje!
Sremska ulica i Knez Mihailova - ilustracija
Sremska ulica i Knez Mihailova - ilustracija

Sremska ulica: Uskoro počinje sređivanje!

Sremska ulica ima previše polomljenih ploča, iako je zabranjeno vozila ulaze a ima i drugih problema u samoj ulici kao i na spajanju sa Knez Mihailovom.

Zato će uskoro biti raspisan tender za uređenje Sremske i spoja ove ulice sa Knez Mihailovom, dok je zamena dotrajalih i polomljenih ploča u Knez Mihailovoj počela u maju.

Svi ulazni pravci u našu najznačajniju pešačku zonu treba da budu uređeni, najavljuju gradske vlasti.

Napravljeno je novo saobraćajno rešenje tako da ulaz za automobile u pešačku zonu neće postojati. Biće formiran i mali trg, takozvana „pjaceta“, koja će biti adekvatna visini Palate „Albanija“ i značaju ulaska u Knez Mihailovu ulicu.

Sada je na ovom prostoru delimično omogućen automobilski saobraćaj, a deo je popločan behatonom, ali, to će uskoro izgledati drugačije.

Sve će biti potpuno popločano kamenom, po uzoru na Knez Mihailovu ili Obilićev venac. Biće ostavljen prostor za skulpturu poznatog svetskog umetnika.

Sremska ulica biće uređena onako kao što je započeta Birjuzova. Kameni tepisi koji se preklapaju dovodiće pešake do skvera iz kojeg će se račvati putevi ka Knez Mihailovoj i Terazijama.

Na ovaj način će se pešačka zona Maršala Birjuzova sa Sremskom integrisati sa pešačkom zonom Knez Mihailove i Terazijama, a sa druge strane biće povezana kosmajskim prolazom pored garaže. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.