Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Svetski dan muzike u Legatu Petra Lubarde
Svetski dan muzike: Anđela Mađarov
Svetski dan muzike: Anđela Mađarov

Svetski dan muzike u Legatu Petra Lubarde

Umetnička asocijacija ArtLink tradicionalno će obeležiti Svetski dan muzike, kamernim koncertom na otvorenom, u četvrtak, 21. juna 20.00.

Prvi put u Legatu Petra Lubarde na Dedinju (Ilinčićeva 1) biće obeležen Svetski dan muzike nastupom harfistkinje Anđele Mađarov i flautistkinje Ivone Nedevu, umetnice iz Bugarske, koje će izvoditi francusku muziku za harfu i flautu. Na programu će biti izvedene kompozicije za harfu, flautu, violončelo, violinu i gitaru.

Vuk Ovaskainen, mladi čelista, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik u 2017. godini, sviraće kompozicije koje je za njega napisao akademik Ivan Jeftić, dok će koncert biti začinjen rok zvucima učešćem srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog Joby-ja, poznatog po posebnoj ritmičkoj gitarskoj tehnici, energičnim nastupima, kao i specifičnim aražmanima pop/rok pesama na akustičnoj gitari.

Među gostima biće visoki zvaničnici iz Brisela i Evropske asocijacije festivala. Ovaj koncert deo je programa za učesnike Foruma Kreativne Evrope, koji se održava od 20. do 22. juna u Beogradu.

Svetski dan muzike istovremeno je najava ArtLink festivala mladih talenata, koji će biti svečano otvoren 22. septembra 2018, gala događajem „Noć klavira“, u Kolarčevoj zadužbini, uz gostovanje dvoje francuskih pijanita, Mišel Dalbertoa i Žan Pol Gaspariana, kojim će ArtLink zajedno sa Ambasadom Francuske i Fransuckim institutom obeležiti stogodišnjicu Prvog svetskog rata i francusko-srpskog savezništva. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.