Naslovna » Izlasci » Sport » Treći Belgrade Cruiser Cup 2018 na Savi
Belgrade Cruiser Cup
Belgrade Cruiser Cup

Treći Belgrade Cruiser Cup 2018 na Savi

U subotu, 23. juna od 12.00, na Savi, ispod mosta na Adi, biće održana treća regata Belgrade Cruiser Cup 2018 u organizaciji Jedriličarskog kluba Ada.

Na četvrtom kilometru rečnog toka Save, na startu ovog sada već tradicionalnog junskog sportskog događaja, naći će se najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta JK Ada, ali i duž čitave obale reke Save od četvrtog do devetog kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Posle završetka trke, svečanog proglašenja pobednika i uručenja trofeja i medalja, održaće se slow food zakuska za sve takmičare i prijatelje regate.

Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, regata Belgrade Cruiser Cup ima za cilj da privuče i obrazuje sve radoznale sugrađane o jedrenju kao izuzetnom sportu, ali i o biodiverzitetu okoline u kojoj se odvija.

Jedriličarski klub Ada osnovan je 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih nekoliko godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.