Naslovna » Izlasci » Film » AVA Doc Beograd: Dokumentarni filmovi u NBS i BGB
AVA Doc Beograd: Dokumentarci u NBS i BGB
AVA Doc Beograd: Dokumentarci u NBS i BGB

AVA Doc Beograd: Dokumentarni filmovi u NBS i BGB

Narodna biblioteka Srbije (NBS) i Biblioteka grada Beograda (BGB) u saradnji sa Beldocs festivalom lansirali su projekat AVA Doc Beograd.

Članovi biblioteka će od danas (11. jul 2018) imati ekskluzivnu priliku da besplatno koriste usluge AVA VOD platforme i gledaju najatraktivnija ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Beldocs-u u prethodnih nekoliko godina.

Sa brojem svoje članske karte oni mogu pristupiti videoteci online ili filmove gledati direktno u bibliotekama. Ovim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama se obogaćuje i po prvi put se uvodi online VOD (video on demand) servis u srpskom bibliotekarstvu.

AVA Doc je projekat koji okuplja 27 partnera iz devet evropskih zemalja sa ciljem da evropske filmove učini dostupnim korisnicima biblioteka u raznim evropskim zemljama.

Evropski festivali kratkog i dokumentarnog filma svoj filmski program čine dostupnim za korisnike 15 biblioteka širom Evrope (Velika Britanija, Nemačka, Portugal, Češka, Finska, Italija, Srbija).

U Srbiji su to korisnici NBS i BGB. U projekat su uključena četiri značajna festivala dokumentarnog filma iz Evrope – Ji.hlava IDFF, Doc Lisboa, Sheffield IFF i Beldocs IDFF.

Korisnici AVA VOD mogu učestvovati u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge koja traje do kraja jula 2018, a pobednik osvaja putovanje na Venecijanski filmski festival.

Za evropske filmove odgledane na ovoj platformi učesnici takmičenja će dobiti dodatna tri poena po filmu. Takmičenju se mogu priključiti osobe starije od 18 godina. Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.