Naslovna » Izlasci » Besplatno a lepo: Tramvaj zvani Beograd i Pod krošnjama Topčiderskog platana

Besplatno a lepo: Tramvaj zvani Beograd i Pod krošnjama Topčiderskog platana

Besplatno u Beogradu: u četvtak, 12. jula, biće održana kulturno-umetnička manifestacija „Pod krošnjama Topčiderskog platana“ a tu je i „Tramvaj zvani Beograd“.

Posetiocima će ispred Konaka kneza Miloša, od 12.00 do 13.30, kroz umetničko zabavnu formu biti predstavljena srpska istorija iz vremena Miloša Obrenovića u izvođenju naših poznatih glumaca, a program će biti obogaćen i nastupom Umetničkog centra „Talija“.

Ovo će biti prvo ovogodišnje izdanje manifestacije koju organizuje Turistička organizacija Beograda.

Na istom mestu, GO Savski venac i TO Savski venac su pripremili manifestaciju namenjenu porodicama „Petrovdanski sabor„.

Proslava dana Svetih apostola Petra i Pavla biće organizovana na platou ispred Konaka kneza Miloša.

Program će početi svetom liturgijom u 8.30, a od 11.00 za najmlađe posetioce pripremljene su aktivnosti poput pozorišnih predstava, animacije, dolazak klovna Šašavka. Tu su i konjići, tramboline, nastup horova i kulturno-umetničkog društva „Talija“.

U večernjim časovima možete uživati u koncertu grupe Garavi sokak. Podsećamo, program je besplatan.

Takođe, besplatno: „Tramvaj zvani Beograd“

Turistička organizacija Beograda je ove godine pripremila i besplatnu tramvajsku vožnju „Tramvajem zvanim Beograd“, od Crkve svetog Marka u Tašmajdanskom parku do Topčiderskog parka.

Tokom vožnje ovim tramvajem, posetioci će čuti interesantnu priču profesionalnog turističkog vodiča o istoriji, kulturi i atrakcijama našeg grada.

Polazak tramvaja je u 11.00 kod tramvajske okretnice ispred Crkve svetog Marka u Tašmajdanskom parku. Organizovani povratak je u 14.00.

Zbog ograničenog broja mesta u tramvaju (20 sedećih i 70 stajaćih), obavezne su prijave na tjovancevic@tob.rs. (danubeogradu.rs)