Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bokante zatvara drugu sezonu festivala Musicology
Bokante (foto: Francois Bisi)
Bokante (foto: Francois Bisi)

Bokante zatvara drugu sezonu festivala Musicology

Osnivač legendardnog benda Snarky Puppy, Michael League, pokrenuo je world music i džez super grupu – Bokante.

Oni će 26. jula zatvoriti drugu po redu seriju koncerata Musicology Sessions, koncertom u klubu Bitefartcaffe Summer Stage, na Kalemegdanu.

Karte za ovaj koncert možete kupiti preko prodajnih mreža Eventim i DDtickets.

Snarky Puppy, planetarno poznat džez bend i dobitnik Gremi nagrada, iznedrio je mnogo kvalitetnih muzičara i inovativnih projekata. Jedan od njih je i Bokante. Ideja o nastanku benda rodila se kada je lider Snarky Puppy-ja tokom turneje u Montrealu, čuo magični glas Malike Tirolien.

Njen glas i tekstovi na kreolskom i francuskom, uz inovativne bas linije, ono su što pokreće zvuk sastava Bokante.

Za sve članove benda, kojih je osam, povezanost je osnova svega. Kombinacijom različitih muzičkih svetova i entiteta, članovi benda prenose važne poruke o društvenoj odgovornosti i svesti u današnjem vremenu konflikta. Sama reč Bokante na kreolskom znači „razmena“ – jer samo pokazivanjem svoje raznolikosti i unikatnosti možemo da shvatimo koliko smo neraskidivo povezani univerzalnim vrednostima.

Članovi benda Bokante – nosioci Gremi nagrada

Tri člana Bokante-a su ujedno i članovi kolektiva Snarky Puppy: Michael League, koji je ovde svoju bas gitaru zamenio bariton gitarom, Chris McQueen i Bob Lanzetti.

U bendu su i legenda perkusija Jamey Haddad, virtuoz na Lap Steel gitari Roosvelt Collier, nezamenljivi perkusionisti André Ferrari i Keita Ogawa i, naravno, dama iz Guadalupea, Malika Tirolien.

Debitantski album „Strange Circle“ ima zvučni i stilski dijapazon od bluza, preko uticaja Led Zepellin, pa sve do folklorne karipske muzike.

Od stvaranja benda do izvođenja muzike, Bokante predstavlja vibrantni i živi prikaz onoga što priželjkujemo u svetskoj zajednici: povezanost, jedinstvo i ljubav, stvari koje otkrivamo samo ako razmenjujemo svoje vrednosti a muzika je taj univerzalni jezik koji svi razumemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.