Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Oslobađanјe 6 u DK „Studentski grad“
Festival Oslobađanјe: Renato Chicco
Festival Oslobađanјe: Renato Chicco

Festival Oslobađanјe 6 u DK „Studentski grad“

Šesti festival Oslobađanje biće organizovan u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu 6. i 7. jula od 17.00.

U okviru šestog festivala Oslobađanje i četvrte saradnje sa Austrijskim kulturnim forumom u DKSG, u petak i subotu pijanista i profesor Renato Chicco održaće besplatan džez masterklas za instrumentaliste i vokalne soliste koji se prijave na oslobadjanje@gmail.com i imaju više od 15 godina.

Posle masterklasa, 7. jula od 20.00, biće upriličen koncert na kome će pored Renata nastupiti i kontrabasista Miloš Čolović i bubnjar Luka Matić, kao i studenti džez odseka FMU Beograd.

Renato Chicco je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Gracu i Berkli muzičkom koledžu u Bostonu, a potom devet godina živeo i svirao u Nјujorku. Bio je član Lionel Hampton orchestra (1991-1992) i muzički urednik i pijanista Jon Hendrics Company (1992-1997).

Svirao je sa džez velikanima (Lou Donaldson, Woody Show, Fredie Hubbard) u najeminentnijim klubovima (Blue Note, Birdland).

Svoje jedinstveno američko-evropsko džez znanje i iskustvo deli kao profesor improvizacije Muzičke akademije u Gracu, i podeliće ga sa polaznicima radionice Oslobađanjeu Beogradu.

Najavlјen je interaktivan pristup, pitanja/odgovori, demonstracija muzičkog materijala, grupno sviranje, u okviru kojeg je poželјno da učesnici ponesu svoje instrumente. Teme će biti improvizacija, vežbanje sluha, jezik džeza i slušanje džez muzike generalno.Za dž

Masterklas je otvoren za sve studente muzike, ne samo džeza.

Muzički urednik festivala Oslobađanje 6 je kontrabasista Miloš Čolović, lauerat nagrade Miša Blam 2017. – nagrade za najperspektivnijeg mladog muzičara Srbije, koji će sa bubnjarem Lukom Matićem biti pratnja Renatu na koncertu trija, 7. jula.

Ljubomir Micić (osnivač avangardnog pokreta Zenit) je tvrdio da je džez zenitistička muzika. Ove godine će biti prezentovan likovni rad apsolvenata FLU Dunje Ćorlomanović i Sare Milojević o razgovoru iz 1925. godine koji su vodili u Parizu futurista Tomazo Marineti i zenitista Branko Ve Polјanski (brat Ljubomira Micića).

Ulaz na festivala Oslobađanja je besplatan. Organizator je DKSG. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.