Naslovna » Izlasci » Festivali » K-pop World Festival Srbija u Domu omladine
K-pop
K-pop

K-pop World Festival Srbija u Domu omladine

U ponedeljak, 23. jula od 16.00, u Domu omladine Beograda održaće se K-pop World Festival Srbija.

U sali Amerikana, u organizaciji Ambasade Južne Koreje, biće priređeno takmičenje koje je zvanični svetski K-pop događaj.

Po treći put u Srbiji održava se ovo takmičenje u pevanju i plesu uz korejski pop.

Pobednik takmičenja u Srbiji prolazi u uži izbor kandidata sa šansom da bude pozvan na finalno međunarodno K-pop takmičenje u Koreji. Na takmičenje se mogu prijaviti svi, ali u slučaju da je takmičar maloletan, potrebna je pismena saglasnost roditelja ili staratelja.

K-pop je muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južnokorejske muzike koji uključuju dance, electro pop, hip hop i r’n’b. Časopis Rolling Stone definisao je kej-pop kao mešavinu moderne zapadne muzike i visokoenergetskog japanskog popa čije su zarazne fraze obično na engleskom jeziku. Najpoznatija pesma ovog žanra je „Gangnam Style“ repera Saja.

Najbolji takmičari, odnosno takmičarske grupe, koje su prošle selekciju na osnovu videa, ulaze u drugi krug takmičenja – audiciju uživo, u Domu omladine Beograda. Za najbolje su obezbeđene novčane nagrade.

Tim sudija će ocenjivati na osnovu celokupnog utiska muzikalnost (glasovne sposobnosti, koreografija itd.), harizmatičnost tokom izvođenja i strast prema K-pop muzici svih učesnika.

Istog dana, od 20.00, u klubu Shake&Shake biće organizovana Ambasadorova K-pop žurka. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.