Naslovna » Izlasci » Mensa Srbije: EMAG 2018 u Beogradu
Mensa Srbije: Godišnje okupljanje članova u Beogradu
Mensa Srbije: Godišnje okupljanje članova u Beogradu

Mensa Srbije: EMAG 2018 u Beogradu

Od 1. do 5. avgusta Mensa Srbije će biti domaćin godišnjeg okupljanja članova evropskih Mensi – European Mensas Annual Gathering – EMAG 2018.

Istovremeno, Mensa Srbije organizuje drugu Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju „Darovitost, obrazovanje i razvoj“ u Beogradu, od 30. jula do 2. avgusta.

U Beograd tim povodom dolazi više od 500 članova iz tridesetak zemalja Evrope, ali i sa drugih kontinenata.

Iz srpske Mense navode da će osim Evropljana ovom okupljanju prisustvovati ljudi iz Japana, Hong Konga, Čilea, SAD, Singapura, Novog Zelanda, Australije, Kanade, Južnoafričke Republike.

Dolaze i predstavnici najviših tela svetske Mense, organizacije koja okuplja osobe sa koeficijentom inteligencije (IQ) višim od 148 i čija je misija da usmeri korišćenje inteligencije na dobrobit društva u celini.

Za učesnike EMAG 2018 organizatori su pripremili i ture po Beograd, ali i Srbiji, pa će tako gosti obići Muzej Nikole Tesle, Narodnu banku Srbije, Veliko ratno ostrvo, kao i Viminacijum, Palić, Đavolju varoš, Ravanicu…

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.