Naslovna » Izlasci » Pozorište » Mesec egipatske kulture u Srbiji: Blue Elephant
Mesec egipatske kulture u Srbiji: Blue Elephant
Mesec egipatske kulture u Srbiji: Blue Elephant

Mesec egipatske kulture u Srbiji: Blue Elephant

Do kraja ove nedelje u Beogradu i Novom Sadu će biti igrana predstava „Blue Elephant“ Trupe za modernu igru Kairske opere.

Predstava će biti izvedena tri puta: 27. jula na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, 29. jula na sceni „Donka Špiček“ Dečjeg kulturnog centra Beograd i 31. jula na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Organizator je Ambasada Egipta, koja je pripremila ovo gostovanje u okviru Meseca egipatske kulture u Srbiji.

„Blue Elephant“ (Plavi slon) je baletska predstava bazirana na romanu mladog egipatskog pisca Ahmeda Murada, koji uspešno inspiriše mlade da čitaju knjige. Roman ovog mladog pisca je pun snova i magije.

Trajanje predstave je 70 minuta.

Ulaznice za predstavu koja će biti izvedena u Dečjem kulturnom centru Beograd su besplatne i mogu se preuzeti na prijavnici u Takovskoj 8, radnim danima do petka 27. jula, od 8.00 do 16.00. (danubeogradu.rs)

Amabasada Egipta organizuje tokom jula 2018. godine „Mesec egipatske kulture u Srbiji“ povodom 110 godina od uspostavljanja dipolomatskih odnosa izmeđi Egipta i Srbije. Pored ove predstave, organizovana je Nedelja egipatskog filma u Kinoteci, skup egiptologa u Narodnom muzeju i izložba arhivskih dokumenata u Narodnoj skupštini.