Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Sve sezone porodične serije „Zamenjene na rođenju“
Pickbox: Zamenjene na rođenju
Pickbox: Zamenjene na rođenju

Pickbox: Sve sezone porodične serije „Zamenjene na rođenju“

Od sada sve sezone popularne serije „Zamenjene na rođenju“ (Switched at Birth) možete da gledate na internet televiziji Pickbox.

Nema okolišanja. Već u prvim minutama prve epizode saznajemo da su dve tinejdžerke kao bebe zamenjene u porodilištu i da ceo život žive s pogrešnim roditeljima.

I dok Bej Keniš (Vanesa Marano) odrasta u imućnoj porodici s majkom Ketrin (Lea Tompson) i bivšim bejzbol igračem Džonom (D. V. Mofet), Dafni Vaskez (Kejti Leklerk) odgajana je u siromašnijoj porodici bez oca s majkom Redžinom (Konstans Mari), lečenom alkoholičarkom koja jedva spaja kraj s krajem.

Dafni je u uzrastu od tri godine izgubila sluh obolevši od meningitisa. Ali, ubrzo shvata da je ljubav prema kuvanju nasledila od Ketrin, a sportski talenat od oca Džona. Bej, s druge strane, ima smisla za umetnost – baš kao Redžina.

Zamenjene na rođenju: Nagrada za humanitarne napore

Zanimljivo je kako je „Zamenjene na rođenju“ integrisao znakovni jezik u seriju jer mnogi glavni likovi pričaju isključivo jezikom gluvih.

Istovremeno, to je prva mejnstrim serija u kojoj redovno glumi više gluvih i osoba oštećenog sluha, kao i prva serija u kojoj su cele scene snimljene na znakovnom jeziku.

Zbog takvog pristupa je retko TV delo koje je nagrađeno uglednom Pibodi nagradom koja se dodeljuje za humanitarne napore.

Serija je pomogla kulturi gluvonemih i skrenula pažnju na njihovu problematiku jer nas uči da možemo da saznamo mnogo o drugoj osobi, a da ne izgovorimo nijednu reč.

„Gluma zaista zavisi od toga kako koristite ruke“, rekla je glumica Lea Tompson časopisu „Parade“ i dodala: „To je veliki glumački izazov i jedan od onih koji nikada neću zaboraviti“.

„Ono što najviše volim kod serije je činjenica da se nikada nismo plašili da dotaknemo neke teške i neprijatne teme. Uverena sam da smo serijom zabavili, ali i edukovali naše gledaoce“, rekla je Kejti Leklerk.

A jedna od glavnih glumica, Lea Tompson, rekla je o poslednjoj sezoni: „Svi su bili srećni i tužni istovremeno. Serija se završava zaista predivno. I ostavlja vas u raspoloženju da niste potrošili vreme uzalud družeći se s nama pet godina“.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.