Naslovna » Izlasci » Akcije » Protest biciklista: Naša staza nije vaš parking!
Protest biciklista: Naša staza nije vaš parking!
Protest biciklista: Naša staza nije vaš parking!

Protest biciklista: Naša staza nije vaš parking!

U subotu, 14. jula od 21.00, biće održan još jedan protest biciklista na savskom keju kod Beogradskog sajma pod parolom „Naša staza nije vaš parking“.

Povod je nemili prošlonedeljni događaj: na biciklističkoj stazi na tom mestu biciklistkinju je udario vozač džipa.

Naime, šetalište je vremenom postalo parking zbog splavova koji su tu pomereni zbog projekta „Beograd na vodi“, a sa njim je parking postala i bicikistička staza. Vozači često jure kejom, iako im tu nije mesto i pitanje vremena je kada će doći do ozbijnijeg incidenta.

Organizatori protesta iz Udruženja građana „Ulice za bicikliste“ kažu da ne žele da ometaju ljude u dolasku u provod, već da ukažu da na samo nekoliko desetina metara od splavova vozači imaju ogroman sajamski parking koji je skoro uvek prazan.

Udruženje se obraćalo više puta nadležnima u vezi sa ovim problemom, ali su oni odbili da postupaju po zakonu i zabrane saobraćaj na keju jer „niko nije nadležan za taj deo“.

„Biciklisti smatraju da je i ovde, kao i kod Nebojša kule i na Savskom nasipu u pitanju ista matrica prepuštanja obale bahatim pojedinicima koji su u sprezi sa bezbednosnim strukturama, dok gradske službe zabijaju glavu u pesak i dozvoljavaju nelegalno parkiranje i vožnju automobila tamo gde sabraćaj nije dozvoljen po važećim zakonima“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.