Naslovna » Izlasci » Sport » Sportske igre mladih Srbije 2018: Državno finale u Beogradu
Sportske igre mladih Srbije (foto: SIM Srbije)
Sportske igre mladih Srbije (foto: SIM Srbije)

Sportske igre mladih Srbije 2018: Državno finale u Beogradu

Sportske igre mladih Srbije 2018. ulaze u završnicu. Državno finale biće održano na terenima Ade Ciganlije od 23. do 27. jula.

Učesnici su najbolje ekipe i pojedinci iz svih sportova, iz gradova gde su održane Sportske igre mladih Srbije. Ukupan broj učesnika je 1.715, od toga 1.396 takmičara i 319 vođa ekipa. Igraće se u dve grupe.

Ceremonijom žreba, za sve sportove u ponedeljak, 23. jula, zvanično će i početi završna manifestacija.

I grupa: 23. do 25. jula 2018.
Sportovi: rukomet, basket 3 na 3, tenis, stoni tenis, šah.

II grupa: 25. do 27. jul.
Sportovi: mali fudbal, odbojka, između dve vatre i odbojka na pesku.

 

U atletici su kroz partnerska takmičenja sa Savezom za školski sport Srbije, dobijeni pobednici, koji će predstavljati Srbiju u Splitu.

– Učesnici koji nisu iz Beogada, uz pomoć i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, po prijavama ekipa za boravak biće smešteni u domovima, Domu učenika Železničke škole i Domu učenika PTT škole. Sve dodatne informacije o pravilima, procedurama za učešće na Državnom finalu, svi učesnici mogu dobiti od glavnih koordinatora u gradu gde su se takmičili. Sve je spremno, a planiramo i iznenađenja na samom žrebu, koji će se održati 23. jula u Hotelu M, gde će kuglice izvlačiti poznati bivši sportisti i treneri – istakla je Marija Mihajlović, asistent predsednika Sportskih igara mladih Srbije.

Dolazak na samo finale već su najavili poznati sportisti, tako da će dečaci i devojčice, moći da upoznaju i svoje omiljene idole iz sportova u kojima učestvuju.

Pobednici će obezbediti plasman i besplatan put u Split, na Međunarodno finale koje će se održati od 20. do 26. avgusta. U ovom gradu se po tradiciji održava završnica ovog najvećeg regionalnog takmičenja za osnovce.

Uz srpske mališane, učešće uzimaju deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kako kažu organizatori, „zaista je lepo prethodnih godina bilo videti našu budućnost kako se takmiči, ali i uživa na plažama Jadrana i upoznaje nove prijatelje“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.