Naslovna » BG servis » Štab za vanredne situacije: Beograd spreman za najavljene padavine
RHMZ: Najavljene padavine
RHMZ: Najavljene padavine

Štab za vanredne situacije: Beograd spreman za najavljene padavine

Danas se održava sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, ali je gradska vlada objavila da je Beograd spreman za najavljene padavine.

Procene RHMZ-a su da će pasti više od 20 litara po kvadratnom metru: u Zemunu se očekuje žuti meteoalarm, na teritoriji centra narandžasti, a u rubnim delovima crveni meteoalarm.

Štab za vanredne situacije imao je sastanke sa gradskim preduzećima koja su dobila naloge da se bude u stanju pripravnosti.

Upućen je i apel građanima da prate saopštenja Štaba za vanredne situacije jer se u nekim delovima Beograda očekuju velike padavine.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Beograda: „U toku večeri i noći na širem području Beograda očekuje se jak pljusak i grmljavina, lokalno od 20 do 30 l/m2 za kratak vremenski period. Moguć je grad i olujni vetar“.

I za subotu i nedelju su najavljene padavine, ali sa malom verovatnoćom dok će maksimalna temperatura biti do 25 stepeni. Od ponedeljka – pretežno sunčano sa temperaturama većim od 26 stepena Celzijusova. (danubeogradu.rs)

loading...