Naslovna » Izlasci » Festivali » 14. Beogradski karneval brodova
Beogradski karneval brodova
Beogradski karneval brodova

14. Beogradski karneval brodova

U subotu, 25. avgusta od 17.00 do 23.00, od Brankovog mosta do mosta Gazela biće održan 14. Beogradski karneval brodova.

Organizator manifestacije Turistička organizacija Beograda najavila je tradicionalnu gradsku manifestaciju porodičnog karaktera koja doprinosi afirmaciji beogradskih reka i populariše rekreativno-sportske aktivnosti na vodi.Za dž

Centralni deo programa je revijalna povorka čamaca i brodova u kojoj učestvuju plovila iz svih beogradskih marina.

Prateći program ovogodišnjeg Beogradskog karnevala brodova, kao i svake godine, čini razni sadržaji na obali: muzički program i koncerti na bini, nastupi karnevalskih grupa.

Biće postavljeni brojni punktovi namenjeni najmlađim posetiocima.

Duž čitave promenade, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, biće postavljena „eko zona“ posvećena zdravom načinu života. Posetioci će na ovom bazaru moći da se upoznaju sa domaćim proizvođačima organske hrane i njihovim proizvodima.

Poseban kuriozitet ove godine predstavljaće spektakularni prelet letilica avio kompanije Prince Aviation pred sam početak programa na vodi. (danubeogradu.rs)

14. Beogradski karneval brodova – program

Subota, 25. avgust

Bina
16.30… Početak programa. Voditelj manifestacije: Voja Nedeljković
16.35… Nastup i defile Policijskog orkestra, Mažoretkinja iz Bele Crkve i performans maskota Art Maslačak
17.00… DKCB: Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i Hor Čarolija
17.45… Svečano otvaranje manifestacije

Program na vodi:
18.00 – 19.30 Revijalni defile rečnih plovila

Nastavak programa na bini:
19.30… Operski pevač Narodnog pozorišta; izvođenje dela programa „Opere na vodi“
19.40… Plesni parovi beogradski plesnih škola; tango
19.50… Mikser bend; izvođenje numere „Leto tebe doziva“
20.00… Gitarski trio Balkanske žice
20.40… Dodela nagrada za najbolje dekorisano plovilo
20.50… Vatromet
21.00… The Bestbeat – Beatles Tribute Band

Program na obali:
Posetioci će tokom čitave večeri uživati u programu na obali i različitim zabavno edukativnim sadržajima namenjenim najpre našim najmlađim sugrađanima.

U okviru kreativnih radionica Dečijeg kulturnog centra Beograda mališani će izrađivati karnevalske maske i razglednice. Igraonica Kamičak će prirediti dečiji gusarski kutak sa radionicama u okviru kojih će mališani praviti gusarske brodiće i maskirati u svoje omiljene likove. Najmlađe će zabavljati i najpopularnije maskote udruženja „Art Maslačak“, kao i brojni ulični izvođači, mađioničari, ljudi na štulama i animatori „Beogradske kulturne scene“.

Svi posetioci Karnevala moći će da učestvuju u procesu nastanka jednog akvarela zahvaljujući likovnom štandu „DaliStyle” tako što će bojom nanešenom na vrh strele gađati medijum na štafelaju i na taj način stvarati interesantna umetnička dela.

Duž šetališta biće postavljena Eko zona, na kojoj će se uz podršku Ministarstva poljoprivrede predstaviti brojni proizvođači organske hrane i drugih domaćih proizvoda. Ljubiteljima sporta će biti na raspolaganju sportski poligon Arena, dok će srednjevekovne borilačke veštine biti demonstrirane na punktu Svibor. Biće organizovana sponzorska zona sa interesantnim sadržajima.

Društveno odgovorni karakter Karnevala će biti istaknut kroz učešće Udruženja građana „Zvezda“ koje će izložiti svoje ručno rađene predmete a sav prihod od prodaje ide u svrhe zbrinjavanja mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.