Naslovna » Izlasci » Sport » 3. Međunarodni plivački maraton oko Ade Međice
Međunarodni plivački maraton - Ada Međica
Međunarodni plivački maraton - Ada Međica

3. Međunarodni plivački maraton oko Ade Međice

U nedelju, 12. avgusta od 12.00, na startnoj poziciji gornjeg špica Ade Međice počeće treći Međunarodni plivački maraton – Ada Međica 2018.

Organizator takmičenja je Udruženje Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije.

Učestvovaće stotinu takmičara koji će u mešovitoj konkurenciji oprobati svoje plivačke veštine u dve trke.

Prva trka namenjena je rekreativcima, a nizvodno će se plivati jedan i po kilometar. Druga trka je za profesionalne i poluprofesionalne plivače: pliva se ceo krug oko Ade Međice, uzvodno i nizvodno u dužini od dva i po kilometra.

Međunarodni plivački maraton je otvorenog tipa. Najavljeno je učešće poznatih svetskih „daljinskih“ plivača.

Učesnici će biti podeljeni u 17 starosnih kategorija; najavljeni su učesnici od 10 do 12 godina, kao i plivač od 80 godina. Maloletni takmičari mogu učestvovati isključivo uz saglasnost roditelja ili staratelja.

Ovo je jedini maraton koji se pliva i uzvodno i nizvodno u Srbji, pa je pravi izazov za sve učesnike.

Više o maratonu i prijavama saznajte OVDE.

Za sve učesnike i ljubitelje daljinskog plivanja obezbeđen je prevoz do Ade Međice sa pontona na Savskom keju koji se nalazi na samom kraju Gandijeve ulice, između blokova 70 i 44 i koji će na dan maratona saobraćati bez prestanka.

Takmičarima je za simboličnu kotizaciju obezbeđen i lekarski pregled, ručak, piće, majica, medalja u kategoriji i medalja za isplivan maraton kao i lanč paket po izlasku iz vode. Najbolje očekuju i vredne novčane nagrade. Medicinsku i tehničku podršku obezbeđuje organizator.