Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Generalna proba opere „Karmen“ – ulaz slobodan!
Generalna proba opere "Karmen"
Generalna proba opere "Karmen"

Generalna proba opere „Karmen“ – ulaz slobodan!

U sredu, 15. avgusta od 14.30, na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine biće izvedena generalna proba opere „Karmen“ uz slobodan ulaz za posetioce.

Već mesec dana se u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini održavaju režijske i muzičke probe za premijeru opere „Karmen“ koja je centralni događaj ovogodišnjeg Operosa Montenegro Opera Festivala 2018.Za dž

Strani i domaći umetnici usavršavaju svoje muzičke veštine pripremajući jedno od najpoznatijih operskih dela svih vremena, operu „Karmen“ francuskog kompozitora Žorža Bizea, pod vođstvom austrijskog maestra Eralda Salmijerija, britanskog reditelja Martina Lojd-Evansa i scenografa Sajmona Kordera kao i kostimografkinje Magdalene Vlajić iz Beograda.

Podela i ekipa broje više od 100 domaćih i inostranih umetnika čijem će talentu Beograđani imati priliku da prisustvuju na generalnoj probi. Ovaj događaj ujedno obeležava početak projekta „Slušajte Kolarac“ u okviru Saveta mladih Kolarčeve zadužbine.

Operosa Montenegro Opera Festival 2018. održava se od 22. do 25. avgusta u Herceg Novom. Otvaranje festivala obeležiće izvođenje prve elektro opere u Crnoj Gori, a on se nastavlja sutradan trenucima za klasiku u Starom gradu, pa zatim i crnogorskom premijerom opere „Karmen“ 24. avgusta od 21.00.

Opera Karmen biće reprizirana 25. avgusta, i u okviru Young@Opera projekta, Operosa je obezbedila slobodan ulaz za sve posetioce mlađe od 18 godina te večeri u Herceg Novom. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.