Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Nastupa pijanista Bogdan Đorđević

Guarnerius: Nastupa pijanista Bogdan Đorđević

U ponedeljak, 20. avgusta od 20.00, nastupiće pijanista Bogdan Đorđević u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

Pijanista iz Novog Sada sviraće dela Mocarta, Šopena, Lista i Rahmanjinova. Ulaz na koncert je slobodan.Za dž

Bogdan Đorđević bio je student u prvoj generaciji tzv. „nulte godine“ – pripremne klase Akademije umetnosti u Novom Sadu za izuzetne talente.

Vanrednim napredovanjem upisao je redovne studije klavira kao prvi na rang listi iz prijemnog ispita iz klavira. Kao student IV godine bio je dobitnik stipendije Fonda Univerziteta u Novom Sadu za mlade talente i uspešne studente kao jedini student sa muzičkog odseka.

Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ – Beograd u kategoriji studenata. U toku školovanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije.

Održao je više od 100 solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu. Bio je polaznik velikog broja Master class seminara i letnjih škola klavira. Realizovao je značajan broj snimaka i zabeležio brojna gostovanja u emisijama radio i televizijskih stanica.

Zaposlen je u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Ostvario je značajan broj nastupa kao klavirski saradnik sa učenicima Solo pevanja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.