Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert međunarodne radionice kamerne muzike „Colluvio“ 2018
Koncert međunarodne radionice kamerne muzike "Colluvio" 2018
Koncert međunarodne radionice kamerne muzike "Colluvio" 2018

Koncert međunarodne radionice kamerne muzike „Colluvio“ 2018

Sedamnaest godina međunarodne radionice kamerne muzike „Colluvio“ biće obeleženo u ponedeljak, 20. avgusta od 20.00, u Svečanoj sali Skupštine Grada.

Učesnici projekta „Colluvio“ – devet talentovanih i uspešnih mladih muzičara iz Srbije, Francuske, Rusije, Estonije i Ukrajine, sastaju se početkom avgusta na na imanju Gut Horneg u južnoj Štajerskoj, u Austriji.Za dž

Pod umetničkim vođstvom Jurija Kota, prof. klavira Fakulteta muzičke umetnosti u Kijevu, Olivere Milić-Hiršer, violinistkinje i profesorke violine u Sremskoj Mitrovici i Majnharda Holera, violončeliste i prof. violončela u Minhenu, deset dana rade na zahtevnom programu kamerne muzike, pripremajući se za turneju koja ih vodi kroz Austriju, Nemačku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Na osam koncerata u različitim gradovima, publici će demonstrirati svoje muzičko umeće, ali i kako muzika briše granice i kako se stvaraju prijateljstva.

Publika u sali u Dragoslava Jovanovića 2 čuće izvođenje dela Ravela, Betovena, Koplanda, Šostakoviča.

Sviraće Antoan Pišon (klavir), Ljubomir Trujanović (violina), Pavle Popović (violončelo), Anastasija Galenjina (klavir), Hans Kristijan Avik (violina), Pavle Rakočević (violončelo), Elena Ovčarenko (klavir) i Kvartet Izmajlovski.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)