Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Povratak u školu
Kreativni centar: Povratak u školu
Kreativni centar: Povratak u Å¡kolu

Kreativni centar: Povratak u školu

Izdavačka kuća Kreativni centar na početku školske godine preporučuje čitaocima svih generacija nekoliko knjiga koje će im pomoći da spremno dočekaju novu školsku godinu.

U sklopu ovonedeljne vikend akcije osam odabranih knjiga o školi biće sniženo za 50%.

Velika vikend-akcija važi u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu, kao i na web sajtu www.kcknjizara.rs/akcije od petka 31. avgusta do utorka 4. septembra.

Vodič za bolji uspeh u školiKreativni centar: Vodič za bolji uspeh u školi

Od onih koji muče muku sa školom do đaka generacije – svi se bar ponekad osećaju preopterećeno, nemotivisano ili im je naprosto dosta učenja.

Dobra vest glasi: svako može da ima bolji uspeh u školi – potrebno je samo da uključi aplikacije za pažnju u svom mozgu. Aplikacije za pažnju već su prirodno instalirane u našem mozgu – treba ih samo upotrebiti. Ova knjiga nam pokazuje kako to da učinimo.

Kako da preživiš u školi

Kreativni centar: Kako da preživiš u školi     Učiš, ali imaš loše ocene? Dosađuješ se na času? Domaći zadaci ti baš ne idu? Hvata te panika na kontrolnom? Ne sviđaš se nekom nastavniku? Tvoje društvo traži od tebe da radiš nešto što ne želiš?

U školi nije svakog dana lako! U ovoj knjizi naći ćeš neke lukave savete koji će ti pomoći da se dobro osećaš u svim tim situacijama, na časovima, s drugarima i nastavnicima!

Tekst prate duhovite ilustracije, koje dodatno relaksiraju tinejdžera suočenog s problemom.

Od sutra ne odugovlačim! (Ali stvarno!)Kreativni centar: Od sutra ne odugovlačim! (Ali stvarno!)

Ovo je knjiga za one koje neko drugi stalno mora da podseća na obaveze i zadatke koje treba da urade, za one kojima se stalno čini kako nemaju dovoljno vremena, koji večito nešto odlažu i pri tom smišljaju najneverovatnije moguće razloge da se opravdaju pred drugima i pred samima sobom.

U knjizi će deca i tinejdžeri pronaći: 12 razloga zbog kojih ljudi odugovlače i 12 saveta koji mogu pomoći da se kaže zbogom odugovlačenju; 20 načina opraštanja od odugovlačenja; savete kako da se izbegnu zamke pri opraštanju od odugovlačenja.

Škola i životne veštine adolescenata

Kreativni centar: Škola i životne veštine adolescenata Ovo je praktični priručnik namenjen nastavnicima koji rade u srednjim školama a koji tokom pripreme za nastavnički poziv nisu imali prilike da ovladaju nekim znanjima iz pedagogije i psihologije.

U priručniku mogu pronaći korisne informacije o osnovnim karakteristikama adolescentnog uzrasta i praktične savete o tome kako da grade odnos sa adolescentima i podrže ih u razvoju emocionalnih i komunikacijskih veština, kako da rešavaju konflikte u odnosu učenik-nastavnik, kao i one među adolescentima i kako da pomognu učenicima da nauče da sarađuju, da rešavaju probleme, upravljaju učenjem, donose odluke i preuzimaju odgovornost za svoj život.

Kako postati i ostati glupKreativni centar: Kako postati i ostati glup

Ova knjiga svojim provokativnim naslovom, odmah i bez dlake na jeziku, poručuje nam upravo suprotno od onoga što smo u prvi mah pročitali. Verovali ili ne, ovo je knjiga o tehnikama učenja i o tome da je znanje nešto što će nam život učiniti boljim i lepšim. Autori knjige su uigrani tandem Jasminka Petrović i Bob Živković, pojačan Anom Pešikan, psihologom.

Škola

Kreativni centar: ŠkolaDuhovito napisana i nadahnuto ilustrovana knjiga o školi. Među vrstama nastavnika i učenika sigurno ćete prepoznati i neke koje ste i vi sreli. Učionice, školsko dvorište, kabineti, tetkice, školski odmori i ekskurzije – sve je tu. I još poster pod naslovom: „Igrom do bolje ocene!“. Pa kome još treba neka bolja škola?

Najsmešniji vicevi: ŠkolaKreativni centar: Najsmešniji vicevi: Škola

Podsetite se smešne strane škole uz viceve o školi i duhovite ilustracije Boba Živkovića. Ova knjiga predstavlja tematski izbor najboljih viceva o školi iz dosad objavljenih zbirke iz čuvene edicije „Da pukneš od smeha“, koja je nastala na osnovu istraživanja dečjeg odnosa prema humoru koje je dr Vera Smiljanić sprovela u saradnji sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Sve što treba da znaš pre polaska u školu

Kreativni centar: Sve što treba da znaš pre polaska u školuKako izgleda jedan dan u školi? Miša, Minja, Zoca, Maša i Laza, junaci ove knjige, upravo su pošli u školu. Oni će otkriti našim najmlađim čitaocima sve ono što treba da nauče pre nego što i oni pođu u školu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.