Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Novi AMD igrački System-On-Chip (SoC) za novu igračku konzolu/PC

Novi AMD igrački System-On-Chip (SoC) za novu igračku konzolu/PC

Danas je počeo ChinaJoy u Šangaju – najveći globalni gaming ekspo.

Na ovom prestižnom svetskom događaju, AMD je objavio saradnju sa kompanijom Zhongshan Subor na realizaciji njihove nove igračke konzole namenjene kineskom tržištu.

AMD je za ovaj jedinstveni uređaj dizajnirao specijalni SoC (System-On-Chip) koji objedinjuje 4 „Zen“ procesorska jezgra sa podrškom za simultanu obradu 8 threadova i „Vega“ GPU sa 24 kompjutacione jedinice (CU) i 8GB GDDR5 memorije, sve u jednom pakovanju!

Procesorski deo radi na 3GHz, dok grafički deo radi na 1.3 GHz. Ovako unikatan SoC je dodatna potvrda AMD-ove inženjerske ekspertize, koja je učinila AMD odabranim snabdevačem procesorskih rešenja za najprodavanije igračke konzole unazad nekoliko godina.

Povodom sklapanja ovog strateškog partnerstva, Jack Huynh, AMD-ovog korporativnog potpredsednik i generalni menadžer prilagođenih procesorskih rešenja, je izjavio:

„Novi igrački SoC je poslednji primer kako samo AMD ima znanje i mogućnosti da kombinuje CPU i GPU visokih performansi u jedan čip, kako bi igračima obezbedio najživopisnija moguća iskustva. Bilo da je u pitanju naša Radeon FreeSync tehnologija, koja predstavlja najrasprostranjeniju, industrijski prihvaćenu tehnologiju za uglađeno igranje, ili da su u pitanju naši mogućnostima nakrcani Radeon Software Adrenalin drajveri, AMD stavlja igrače u centar tehnološkog razvoja. Mi smo takođe izuzetno posvećeni radu sa globalnom developerskom zajednicom i vodećim izdavačima igara kao što je Ubisoft, kako bi pomagali implementaciju nove generacije grafičkih tehnologija kao što je Rapid Packed Math, koje mogu da isporuče realističnija i impresivnija igračka iskustva. Posebno smo ponosni na činjenicu da elitni eSports igrači i timovi, kao što je Fnatic, koriste naše Ryzen procesore i Vega grafičke kartice, kao pobedničku opremu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.