Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (16. avgust 2018)
Novi filmovi (16. avgust 2018): Vernost
Novi filmovi (16. avgust 2018): Vernost

Novi filmovi u bioskopima (16. avgust 2018)

„Vernost“, „Kristofere Robine, gde si?“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 16. avgusta 2018. godine.

Film „Megalodon: Predator iz dalekih dubina“ predstavili smo prošle nedelje.

Vernost

Krimi-drama „Vernost“, reditelja Majkla Roskama, koja je premijerno prikazana u Srbiji na 46. FEST-u, stiže u domaće bioskope. To je priča o tragičnoj ljubavi između visoko kotiranog gangstera i mlade devojke koja pripada visokom staležu, ispričanu u pozadini brutalne vladavine kriminalne bande u Briselu.

Majkl Roskam se 2011. godine našao na listi magazina Varajeti „Top 10 reditelja čije filmove bi trebalo pogledati“. U filmu „Vernost“ se ponovo uhvatio u koštac sa svetom bandi i kriminala, ovog puta prožimajući priču snažnim emotivnim linijama i dozom starog holivudskog glamura.

Kada Đino upozna Benedikt, rađa se ljubav na prvi pogled – strastvena, bezuslovna, vatrena. Benedikt radi u porodičnom biznisu, a hobi joj je vožnja trkačkih automobila. Đino je primer dobrog, modernog i zgodnog momka. Međutim, on ima tajnu, i to onu koja može da ugrozi njegov i živote ljudi oko njega. Đino i Benedikt će povesti borbu sa sudbinom kako bi spasili svoju ljubav.

„Briselske bande i trkački automobili su mi bili inspiracija za ovaj film. Međutim, nisam želeo da to bude jedina tema filma, niti da se pretvori u biografsku priču nekog gangstera. Temelj ove priče je ljubav između muškarca i žene, kao i nemogućnost održavanja njihovog odnosa. Njihova ljubav je nemoguća, ne samo zbog različitih karaktera i porekla, već i zbog udaraca koje im sudbina zadaje“, objašnjava reditelj Roskam.

U glavnim ulogama našli su se flamanski glumac Matijas Šunarts i francuska glumica Adel Eksarčopulos, poznata po svojoj debitantskoj ulozi u filmu „Plavo je najtoplija boja“. Šunarts je sarađivao sa Roskamom u njegova prethodna dva ostvarenja, a ostvario je značajne uloge i u filmovima poput „Rđe i kosti“ i „Izdaje“.

Film „Vernost“ je bio belgijski kandidat za Oskara.

Originalni naslov: Le Fidèle. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Države i godina proizvodnje: Belgija, Francuska, Holandija / 2017. Žanr: krimi, drama. Uloge: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric de Staercke. Reditelj: Michaël R. Roskam.

Kristofere Robine, gde si?

Novi filmovi: Kristofere Robine, gde si?

U novom filmu koji nam dolazi iz studija Dizni, pratimo životnu priču Kristofera Robina, sada kao odraslog čoveka i starih, omiljenih likova, Vinija Pua i njegove družine.

Kristofer Robin je odrastao, ima svoju porodicu i svoj posao, ali životne obaveze udaljavaju ga od snova i bezbrižnosti života.

U trenutku kada pomisli da nema izlaza iz kolotečine, ponovo se sreće sa starim drugom, Vinijem, koji će mu pomoći da vrati radost u svoj život.

Originalni naslov: Christopher Robin. Dužina trajanja filma: 104 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: fantazija, porodični. Uloge: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss. Reditelj: Marc Forster.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.