Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Amrel za dve persone
Filmstreet: Amrel za dve persone
Filmstreet: Amrel za dve persone

Premijera: Amrel za dve persone

U utorak, 28. avgusta od 20.30, na Skveru Mire Trailović, u okviru Filmstreet-a biće premijerno izvedena predstava „Amrel za dve persone“.

Ulaz će biti besplatan kao i na svim programima popularne letnje manifestacije.Za dž

Predstava „Amrel za dve persone“ inspirisana je delom i likovima Aleksandra Ace Popovića. U originalnoj adaptaciji, koristeći delove iz njegovih dobro poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta će gledaoce, kroz susret jedne prodavačice starih stvari i šibicara, odvesti u čudesni svet Acinih pijačnih ljudi.

Kroz tipičan Popovićev rečnik u dijaloge njihovih problema, sukoba, ali i neodoljivog šarma jednostavnosti i svakodnevnice, čežnjivosti, ljubavi, vere i nade. Ambijent beogradskih pijaca, na kraju jednog radnog dana, zapravo je naš velegrad u suton.

On je isprepletan sa nekim drugim svetovima poput Holivuda, izmaštan u snoviđenjima ovih običnih ljudi, u iskrenoj atmosferi romantike, bez dramskog patosa.

Ovo će biti treća pozorišna predstava na ovogodišnjem repertoaru Filmstreet-a. Rađena je u saradnji sa off teatrom „Le Studio“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.