Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Trio Sveti – letnji koncert na Kalemegdanu
Trio Sveti - Marko Đorđević
Trio Sveti - Marko Đorđević

Trio Sveti – letnji koncert na Kalemegdanu

Trio Sveti nastupiće u četvrtak, 23. avgusta od 22.00, na Kalemegdanu, na Bitefartcafe Summer Stage-u.

Trio Sveti čine Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić a tradicionalni letnji koncert ulepšaće specijalni gost iz Njujorka saksofonista David Binney.

Trio Sveti je „kreativna demokratija“ u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan.

Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje s obzirom na to da „trećina sastava“ već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda.

Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista Lionel Loueke, kaže: „Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i istu takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim“.

Marko je upoznao i Davida u Njujorku koji je izrazio veliku želju da sa ovim sastavom nastupa na Kalemegdanu.

Rođen u Majamiju, Binney je svoje prve časove saksofona pohađao je u LA-u, da bi se sa 19 godina preselio u Njujork kako bi učio od najboljih. Prvi album „Point Game“ je objavio 1991, a nekoliko godina kasnije pokrenuo je i svoju izdavačku kuću.

Druga trećina sastava Trio Sveti, Branko Trijić, učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom loših muzičara, Rambom Amadeusom…

Treći član ovog trija je popularni Vasil Hadžimanov.

Karte se mogu kupiti na ulazu po ceni od 450 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.