Naslovna » Izlasci » Film » Vračarski vremeplov kroz 60-te: Letnji bioskop Božidarac
Vračarski vremeplov kroz 60-te: Letnji bioskop Božidarac
Vračarski vremeplov kroz 60-te: Letnji bioskop Božidarac

Vračarski vremeplov kroz 60-te: Letnji bioskop Božidarac

U okviru projekta „Vračarski vremeplov kroz 60-te“ koji se realizuje u naredna tri meseca, biće pokrenut i Letnji bioskop Božidarac.

Projekat počinje sa kinematografskim ostvarenjima i podsećanjem na 60-te godine prošlog veka.

Jednodnevni bioskop koji je planiran za 4. avgust od 19.30, preko puta Kalenić kafane u parku Vojvode Bojovića, otvoriće kultno ostvarenje te epohe na ovim prostorima, film „Ljubav i moda“, delo koje je bilo prekretnica u razvoju filmske tematike.

Imajući u vidu da se u tom filmu prvi put pojavio Vlastimir Đuza Stojiljković i otpevao pesmu „Devojko mala“, a koji je živeo na Vračaru, iz pijeteta prema dragom sugrađaninu i poštovanja prema renomiranom glumcu – nakon „Ljubav i mode“, biće prikazano i poslednje ostvarenje koje je snimio – film „Bez stepenika“.

U svet filma i retrospektivu na tu ephu zainteresovane će uvesti Marko Novaković, filmski i pozorišni
reditelj kao i autor filma „Bez stepenika“.

Cilj kulturološkog projekta „Vračarski vremepolov kroz 60-te“, koji je pripremio Centar za kulturu „Božidarac“, jeste pozitivna afirmacija na kulturno i umetničko nasleđe 60-ih kao i otvaranje mogućnosti za rađanje novih ideja i inspiracija iz ovog perioda.

Ulaz je besplatan.

U okviru projekta će biti realizovani koncerti, izložbe, radionice, filmske projekcije, ali i društveno-korisne akcije.

Programi će se održavati u javnim prostorima i institucijama na teritoriji opštine Vračar (Cvetni trg, Trg vojvode Bojovića, Čuburski park, Božidarac). (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.