Naslovna » Izlasci » Festivali » Warm-up week – zagrevanje za 16. Belgrade Beer Fest
Belgrade Beer Fest: MF Robots
Belgrade Beer Fest: MF Robots

Warm-up week – zagrevanje za 16. Belgrade Beer Fest

Od 7. do 11. avgusta u Beogradu će biti organizovan Warm up week, tj. žurke zagrevanja za predstojeći Belgrade Beer Fest.

Organizatori festivala obradovaće ljubitelje dobrog zvuka i piva zanimljivim žurkama na kojima će muziku puštati poznati muzičari.

Prva žurka biće održana u utorak, 7. avgusta, u Gunners pub-u, gde će muziku puštati Ida Prester iz benda Lollobrigida. U sredu, 8. avgusta, Brkati pub biće mesto u kom će se za sjajnu atmosferu pobrinuti Maja Cvetković iz benda E-play.

U četvrtak, 9. avgusta u klubu Zaokret, za provod će biti zadužen Timbe iz benda Bad Copy, dok će se u petak za miks pultom u ulozi DJ-a u klubu Cigla & Krigla naći Đorđe David.

Iz večeri u veče atmosfera će se podizati do usijanja, tako da će se poslednjeg dana uvodnog zagrevanja u subotu, 11. avgusta, za provod pobrinuti DJ Mouse & Lapac u klubu Dogma Brewery.

Biram da recikliram – jubilej

Pored dobre zabave, Belgrade Beer Fest izuzetnu pažnju poklanja i društveno-odgovornim akcijama, pa se ove godine obeležava 10 godina akcije „Biram da recikliram“.

U susret ovoj kampanji, koja će biti sprovedena kroz interesantne aktivacije na samom festivalu, Recan fondacija organizuje uvodnu akciju koja će biti aktuelna do 13. avgusta od 16.00 do 20.00 na Trgu Nikole Pašića.

Svi zainteresovani mogu doneti limenke za reciklažu, te će za svakih pet praznih limenki dobiti po limenku sa osvežavajućim pićem. Limenke za reciklažu će se prikupljati u velikoj žičanoj konstrukciji „Belgrade Beer Fest“, koja će po završetku ove akcije biti prebačena na Ušće.

Koncert iznenađenja: MF Robots

U nedelju, 19. avgusta od 22.00, na „Innovation stage-u“ nastupiće simpatični dvojac Bend MF Robots (skraćeno od Music For Robots).

Bend su osnovali Jan Kincaid (Jan Kincejd) bubnjar, producent i autor brojih hitova benda Brand New Heavies i Dawn Joseph (Don Džosef) pevačica koja se tom bendu priključila 2013. godine. Kako sami vole da naglase muzički su se „poklopili“ od samog početka saradnje i prve pesme su napisali već u prvim danima njenog boravka u kultnom acid jazz bendu.

Njihov zajednički rad na novim pesmama je bio toliko plodan da matični bend nije mogao da održi korak, te su Dawn i Jan rešili da osnuju MF Robots.

Debi album naslovljen punim imenom benda „Music For Robots“ objavljen je u maju ove godine, a sa njega se izdvaja prvi singl „The Night Is Calling“, pesma koju bend smatra svojim manifestom. Pozitivan duh ove pesme i njihove vizije muzike je, kako autori naglašavaju „njihov zadatak“.

Svesni su da živimo u teškim vremenima, ali kako Kincaid naglašava: „Mnogi autori će napraviti depresivne pesme koje to oslikavaju, ali neko mora da osmisli i ‘ventil’, mesto za beg, nadasve potrebni party-funk koji će ti omogućiti izlaz iz te situacije“.

16. Belgrade Beer Fest biće održan od 15. do 19. avgusta na Ušću! Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.